Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

''PARADISE PAPERS'' : Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

Συνολικά 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος και 192 ελληνικές διευθύνσεις περιλαμβάνονται στις λίστες των Paradise Papers, που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.
Τα ονόματα που συνδέονται με offshore σε φορολογικούς παραδείσους αποκαλύπτονται από το Διεθνές Κονσόρτσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), που ερευνά τα Paradise Papers, στη δημόσια λίστα των εκατοντάδων χιλιάδων offshore εταιρειών, η οποία συμπληρώνεται σταδιακά.
Μεταξύ των ονομάτων είναι και αυτά της Μαρέβα Μητσοτάκη - Γκραμπόφσκι, του Γ. Αλαφούζου, του Γ. Βαρδινογιάννη, του Β. Ρέστη και πολλών άλλων εφοπλιστών και επιχειρηματιών. Σχετικά με τις 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα, η πλειονότητά τους εντοπίζεται στην Αττική και κυρίως σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Πολιτεία, ο Διόνυσος, το Παλαιό και το Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, η Αγία Παρασκευή, η Κηφισιά, η Βουλιαγμένη και η Βούλα.
Από την δικηγορική εταιρεία Appleby, μέλος του «Offshore Magic Circle» μίας ανεπίσημης κλίκας των νομικών εταιρειών που ειδικεύονται στις offshore, και τις θυγατρικές της διέρρευσαν περίπου 6,9 εκατομμύρια αρχεία, τα οποία καλύπτουν την περίοδο μεταξύ 1950 και 2016 και αφορούν τουλάχιστον 25.000 εταιρείες συνδεδεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες δεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες.

Μπορεί να δείτε τον πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των Ελλήνων της λίστας των Paradise Papers ΕΔΩ

offshoreleaks.icij.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: