Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 38 ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 14ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!! [ video ]

Ο 14χρονος Μοχάμεντ Αγιούμπ, έπεσε νεκρός, την Παρασκευή, από τη χρήση πραγματικών πυρών, μολονότι δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν.  Δεν κρατούσε ούτε καν πέτρες. Ήταν μόλις 14 ετών. Δολοφονήθηκε… Ένας Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής του «κάρφωσε» μια σφαίρα στο κεφάλι. Η κτηνωδία του στρατού, του Ισραήλ, δεν έχει τέλος. Σκοτώνουν ακόμα και παιδιά. Τα βλέπουν, τα αναγνωρίζουν, τα σημαδεύουν, τα πυροβολούν…Ο αδελφός του εφήβου, που είχε πάει μαζί του στη διαδήλωση, αφηγήθηκε πως «ένας ελεύθερος σκοπευτής του έριξε στο κεφάλι»…
Ο Μοχάμεντ άοπλος, συμμετείχε όπως και πολλοί άλλοι συνομήλικοι του, στις διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως κάθε Παρασκευή τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, στη διάρκεια της «Πορείας της Επιστροφής». Πρόκειται για κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα να γυρίσουν στα πατρογονικά τους εδάφη οι Παλαιστίνιοι που εκδιώχθηκαν από τη γη τους όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ και για να καταγγελθεί ο ισραηλινή κατοχή και εποικισμός της περιοχής.
Αυτή όμως ήταν η τελευταία διαδήλωση για το Μοχάμεντ και άλλους τρεις συμπατριώτες του. Ο Μοχάμεντ Αγιούμπ μπήκε στη μακρά λίστα των «μαρτύρων» του Παλαιστινιακού λαού. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, την 30ή Μαρτίου, έχει φτάσει τους 38…
Η δολοφονία του έφηβου Παλαιστινίου προκάλεσε νέο διεθνές κύμα αγανάκτησης και καταδίκης, αλλά το Ισραήλ κατά την προσφιλή προπαγάνδα του, επέρριψε την ευθύνη στη Χαμάς.
Ο ισραηλινός στρατός, μπροστά στην κατακραυγή για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για τον θάνατο του νεαρού Παλαιστίνιου. Ανάλογη έρευνα είχε εξαγγείλει και για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με Ισραηλινούς στρατιώτες να πανηγυρίζουν μετά τη δολοφονία Παλαιστινίου από ελεύθερο σκοπευτή.
Ο Zvika Fogel, πρώην αρχηγός της Νοτίου Διοίκησης, που περιλαμβάνει και την κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, περιγράφει πώς ένας ελεύθερος σκοπευτής αναγνωρίζει το «μικρό σώμα» ενός παιδιού και παίρνει την άδεια να το πυροβολήσει.
''Κάποιος εντοπίζει το στόχο για αυτόν, του εξηγεί για ποιο λόγο ακριβώς πρέπει να πυροβολήσει και ποιος είναι ο κίνδυνος που υπάρχει από το συγκεκριμένο άτομο.
Και, προς μεγάλη μου λύπη, κάποιες φορές που πυροβολείς ένα μικρό σώμα με σκοπό να πετύχεις το χέρι ή τον ώμο του, πηγαίνει ψηλότερα''.

Οι δηλώσεις του Fogel θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια, αν ποτέ οι ηγέτες του Ισραήλ καλούνταν να απολογηθούν για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΟΗΕ κατήγγειλαν το γεγονός αλλά συνολικά αποφεύγουν να καταδικάζουν τη βία του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων και επιλέγουν την εξίσωση θύτη με θύματος. «Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη Γάζα χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες (…) σκοτώνοντας τέσσερις Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλικίας 15 ετών. Είναι απαραίτητη μια πλήρης έρευνα», ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, ο Νικολάι Μλαντένοφ, τόνισε μέσω Twitter ότι «είναι εξωφρενικό να πυροβολείς παιδιά», προσθέτοντας ότι «τα παιδιά θα έπρεπε να προστατεύονται από τη βία, όχι να εκτίθενται» σε αυτήν.
Από την πλευρά του, ο Σάεμπ Ερεκάτ, ανώτερος παλαιστίνιος αξιωματούχος, απηύθυνε από την πλευρά του έκκληση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διενεργήσει «σοβαρή δικαστική έρευνα για τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον του παλαιστινιακού λαού».
Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ συνεχίζει στη Λωρίδα της Γάζας τον αμείλικτο αποκλεισμό, ενώ την ίδια στιγμή η Αίγυπτος διατηρεί κλειστά σχεδόν μόνιμα σύνορα της με τη Γάζα, τα μόνα που δεν ελέγχονται από το Ισραήλ. Οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται πλέον βασικά είδη επιβίωσης, ενώ σε καθημερινή βάση κινδυνεύουν από τα βαρβαρότητα του Ισραηλινού στρατού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος! Όχι 38!

Επίσημη Ανακοίνωση 40 (οι δύο βαριά από Σφαίρες Τραυματισμένοι πέθαναν)!!!

Χιλιάδες Είναι οι Τραυματίες!!!!


ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ (ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ και Άλλες "Πολιτισμένες Χώρες"!!!