Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ''ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ''. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!

Δυο μεγάλες πορείες θα γίνουν το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που διοργανώνει η δημοτική Αρχή κατά της ανεργίας. Είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται κινητοποίηση από το Δήμο για το πρόβλημα της ανεργίας.
Την πρώτη χρονιά έγινε η πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα, πέρσι από την πλατεία Γεωργίου στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και φέτος από τις συνοικίες της Πάτρας με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου.
Ο Δήμαρχος, ανοίγοντας τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στο χώρο της κατασκήνωσης, τονίζοντας ότι «αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορούμε να κάνουμε με τους εργαζόμενους του Δήμου», τους οποίους ευχαρίστησε, υπογραμμίζοντας ότι «όλη η Πάτρα είναι ένα εργοτάξιο. Χτίζεται ξανά. Και γι  αυτό επιμένουμε και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».
Αναφερόμενος στην κινητοποίηση τόνισε:
«Όλοι στον αγώνα. Όλοι στους δρόμους. Συμμετέχουμε μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη για να διεκδικήσουμε «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Σήμερα στη Βουλή ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Πρόκειται για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που σηματοδοτεί νέο γύρο άγριας ληστείας, σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. Άγριας επίθεσης σε εργασιακά δικαιώματα για να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ψηφίζουν σήμερα νέα μέτρα εναντίον των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων. Είναι μέτρα που έρχονται για να μείνουν και αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι άδικη και αντιλαϊκή.

Καλούμε τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, να βγουν στο προσκήνιο. Να οργανώσουν την πάλη τους, να μη σκύψουν το κεφάλι.
Κανείς να μην λείψει από τον ωραίο αγώνα που δίνουμε για τη ζωή της οικογένειάς μας, των παιδιών μας.
Αύριο, 15 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, ξεκινάμε από τις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα και το γήπεδο της Παναχαϊκής, πορευόμαστε μέσα από τις εργατογειτονιές, με κατάληξη την Πλατεία Γεωργίου.
                                                                       
Οι χάρτες με τις πορείες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: