Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ....''ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ Α.Ε.'' !!! [ video ]

Το νέο… μοντέλο διαχείρισης της χρυσοφόρας επένδυσης που είναι τα στερεά απόβλητα, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο….διαφημιστή εταιρείας επεξεργασίας, με το καλημέρα στην περιοδεία του στην Ήπειρο.
Στην ουσία το μοντέλο αυτό στέλνει τη διαχείριση σκουπιδιών, που χρόνια τώρα, διεκδικούν διάφοροι… ''επενδυτές'' από το δημόσιο στους ιδιώτες. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του που ήταν το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης.
«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι, σήμερα στην Ήπειρο, μια μονάδα πρότυπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων, η οποία κατασκευάστηκε με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι βραβευμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι φιλική προς το περιβάλλον και διαχειρίζεται, με τρόπο εξαιρετικά αποτελεσματικό, το πρόβλημα της αντιμετώπισης των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι μια μονάδα πρότυπο η οποία πρέπει να βρει μιμητές και σε όλη την επικράτεια. Και όσο εντυπωσιακό είναι το έργο αυτό, τόσο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει σε περιοχές της χώρας, όπως η Κέρκυρα και κυρίως όπως η Αττική, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων.  
Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης – και δική μου προσωπικά – ότι το ζήτημα αυτό θα έχει αντιμετωπιστεί εντός της επόμενης τετραετίας. Η μονάδα αυτή δείχνει το δρόμο. Η λύση είναι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και φθηνά για τους δημότες. Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε». Το Πάμπτωχοι Α.Ε. είναι ελληνική κωμική ταινία του 2000, σε παραγωγή Αναστασίου Βασιλείου και Διονύση Σαμιώτη και σκηνοθεσία Νίκου Κόκκινου. Η ταινία αγγίζει θέματα προς κοινό προβληματισμό, όπως η αξία και η δικαιοδοσία των απορριμάτων, επινοητικότητα για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων (σκουπίδια, ανεργία) και χαλάρωση της οικογενειακής συνοχής λόγω εργασιακού φορτίου. https://youtu.be/t4Q0VGvrEfk

Δεν υπάρχουν σχόλια: