Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ !!!

Στις 29 Ιουλίου 2015 στη 16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από τη συζήτηση και την ψηφοφορία στα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ήταν ο «Κανονισμός λειτουργίας» και ο «Ορισμός Διοικούσας Επιτροπής»¨ του Παμπελοποννησιακού Σταδίου αναδείχτηκε μια μεγάλη αλήθεια, που επιβεβαιώνεται ποικιλοτρόπως σήμερα .
Η αλήθεια αυτή ήταν ότι πλην των κ.κ. Πατούχα-Σαμούρη η υπόλοιπη αντιπολίτευση και κυρίως οι παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έντεκα χρόνια μετά την κατασκευή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου δεν είχαν αντιληφθεί το στρατηγικό του ρόλο στην αθλητική ανάπτυξη της πόλης και όχι μόνο.
Ο κ. Ν. Τζανάκος ο οποίος έχει ως γνωστό το ιδίωμα να προτρέχει και να μην κρατάει λόγια, με αποτέλεσμα να εκτίθεται διαρκώς, είχε πει σε εκείνη την περίφημη συνεδρίαση απαξιωτικά για τους προτεινόμενους να διοικήσουν το Παμπελοποννησιακό "Δήμαρχε αυτοί εδώ δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο".
Οι τότε αρνητές της αθλητικής ανάπτυξης της πόλης είναι οι σημερινοί κάθε λογής και χρώματος σωτήρες επαγγελματίες αναπτυξιολόγοι . Αυτοί και οι πιο πρόσφατοι ιδεολογικοπολιτικοί τους πρόγονοι καταψήφισαν συλλήβδην τότε, από μικροκομματική σκοπιμότητα και πολιτική μικροψυχία κάτι που ολοφάνερα αποσκοπούσε όπως κι έγινε τελικά με θριαμβικό τρόπο στην ανάπτυξη.
Αυτοί δηλαδή που σήμερα κρώζουν άναρθρα και με αδιαμφισβήτητο ύφος κήνσωρα της ανάπτυξης, επί του πρακτέου τότε ψήφισαν κατά της ανασυγκρότησης και αξιοποίησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου δηλ. κατά της αθλητικής ανάπτυξης.
Κι επειδή το εμμονικό τους αναπτυξιακό αφήγημα –ιδεολόγημα προϋποθέτει στασιμότητα της πόλης κι έλλειψη ανάπτυξης για να περπατήσει προπαγανδιστικά, από τη μια στρουθοκαμηλίζουν και από την άλλη θρασύτατα ξεστομίζουν ανακρίβειες με τις οποίες γελάνε και τα σκάφη στη Μαρίνα.
Νομίζουν αφελώς ότι επειδή οι ίδιοι χώνουν το κεφάλι στην άμμο για να μην βλέπουν, μαζί τους δεν βλέπει και ο Πατραϊκός λαός το πρωτοφανές έργο που γίνεται, ότι η πόλη αλλάζει και αναπτύσσεται, παρά τις φιλότιμες ανίερες δικές τους προσπάθειες να βάλουν εμπόδια για να καθυστερήσουν ή και να τα ματαιώσουν τα έργα. Επινοούν προσχήματα (ΑΣΟ, Ποδηλατόδρομος κ.ο.κ.) ή παραλογίζονται απαιτώντας την ανατροπή του δημοτικού προϋπολογισμού για να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες για τις οποίες υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση (εξ αποστάσεως διδασκαλία, απαλλοτριώσεις κ.ο.κ.) κι έτσι να τιναχτεί η μπάνγκα στον αέρα.
Επί πλέον απαιτούν να αφήνει η Δημοτική Αρχή αδιάψευστες τις ανακρίβειες που ξεστομίζουν κι επιτίθενται με επίπλαστες κατηγορίες σηκώνοντας αχό βαρύ καταγγέλοντας έλλειψη πολιτικής ευπρέπειας, πολιτικού πολιτισμού κι ευγένειας. Επιφυλάσσουν ως αριστοκρατικό προνόμιο τους τον σαρκασμό βαφτίζοντας τη χυδαιότητα Αριστοφανική (καρναβάλι κ.ο.κ.) και στέλνουν στην πυρά τον Αρλεκίνο της Κομέντια Ντελ Άρτε όταν κάποιο μέλος της δημοτικής αρχής διανοηθεί να τον επιστρατεύσει για να σαρκάσει τις κωλοτούμπες τους. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, ευπρέπειας, ευγένειας κ.ο.κ. από το να λες ανακρίβειες.
Όσον αφορά στην αθλητική ανάπτυξη της πόλης υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ορθολογιστικά χωρίς την αξιοποίηση της σημαντικότερης αθλητικής υλικοτεχνικής υποδομής της? Κι αν ακόμη έχουν επεξεργαστεί έναν άλλον πιο ορθολογιστικό και συντομότερο δρόμο αθλητικής ανάπτυξης χωρίς το Παμπελοποννησιακό ή με κάποιο άλλο τρόπο λειτουργίας του, γιατί δεν τον θέτουν στο δημόσιο τραπέζι της συζήτησης παρά φωνασκούν γενικά κι αόριστα χωρίς να λένε πως θα αναπτύξουν τον αθλητισμό της πόλης και για ποιους θα τον αναπτύξουν.
Ποια είναι όμως τα έργα και οι ημέρες όλων αυτών στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για να μιλάμε συγκεκριμένα και με στοιχεία?
Οι παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πρωταγωνίστησαν να περιέλθει το Παμπελοποννησιακό στο Δήμο για πενήντα (50) χρόνια. Ονειρεύονταν μπίζνες και όταν κατάλαβαν ότι ο αθλητισμός δεν παράγει εύκολα πρόσοδο (κέρδος) και δεν προσφέρεται για μεγάλες μπίζνες, το εγκατέλειψαν στην τύχη του και φόρτωσαν τον προϋπολογισμό του Δήμου μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τη λειτουργία του, χωρίς να το απολαμβάνει ο Πατραϊκός λαός . Επί πλέον δεν εισέπραξαν ποτέ ούτε καν τα προβλεπόμενα 300 χιλ. ευρώ από την προγραμματική σύμβαση με το κράτος. Οι κ.κ. Ν. Τζανάκος, Θ. Ξυλιάς, Χ. Μπακαλάρος για παράδειγμα που θέλουν τώρα να μας αναπτύξουν δεν ήταν σε αυτούς?
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέπειτα και οι σημερινοί ΣΠΙΡΑΛ δεν ήσαν αυτοί που επέτρεψαν στον κ. Αλ. Κούγια να κάνει «κατάληψη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, να επιβάλλει δικό του καθεστώς λειτουργίας και που δεν εισέπραξαν ποτέ τα μισθώματα υπέρ του Δήμου. Οι ίδιοι δεν ήσαν που δεν εισέπρατταν τα μισθώματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ο Συριζαίος κ. Ηλ. Γρηγόρης και ο ΣΠΙΡΑΛ κ. Χ. Στανίτσας δεν ήσαν επί Δημαρχίας κ. Ι. Δημαρά?
Όλοι αυτοί μαζί οι προφέσορες της ανάπτυξης φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη της ολικής απαξίωσης, καταστροφής και λεηλασίας του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο επί των ημερών τους κι έχουν το θράσος να μιλούν και για ανάπτυξη. Ότι χάλαγε δεν ξαναφτιαχνόταν. Αρμαγεδών!
Δεν έβαλαν ούτε βίδα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Εκτεταμένες κτιριακές ζημιές , μεγάλες υπόγειες υδροδιαροές και αποσάρθρωση της στεγανότητας που προκάλεσαν εκτεταμένες υγρασίες και καταστροφές , ολική καταστροφή του χλοοτάπητα και μεγάλες ζημιές στο ταρτάν του βοηθητικού σταδίου, μερική καταστροφή του χλοοτάπητα του κεντρικού σταδίου, καταστροφή του ηλεκτρονικού συστήματος ανίχνευσης βλαβών, καταστροφή και λεηλασία της μεγαλύτερης μικροφωνικής εγκατάστασης της Δυτικής Ελλάδας , καταστροφή των μηχανολογικών συστημάτων άρδευσης, αποχέτευσης, αρτεσιανού νερού, καταστροφή των συστημάτων πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης, κλιματισμού και αυτοματισμών. Αυτά είναι μόνο τα κυριότερα.
Για δημόσια υγιεινή ας μην μιλήσουμε. Βρώμα και δυσωδία. Ήταν αδύνατο να περάσει κανείς έξω από τις τουαλέτες. Το κτίριο δεν είχε βαφτεί ποτέ μετά την κατασκευή του και η σκεπαστή εξέδρα δεν είχε συντηρηθεί ποτέ και δεν είχε ελεγχθεί.
Αυτές οι ζημιές, βλάβες και λεηλασίες που συνέβησαν επί των σημερινών προφεσόρων της ανάπτυξης αγγίζουν το ένα εκ. ευρώ . Έχει αποκατασταθεί σήμερα πάνω από το 90% με λιγότερο από 400 χιλ. ευρώ χάρη στους εργαζόμενους και την πολιτική ηγεσία του Παμπελοποννησιακού που δεν είχε διοικήσει ούτε περίπτερο κατά Τζανάκο, είναι προγραμματισμένη μεσοπρόθεσμα η αποκατάσταση όσων εκκρεμούν (ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης βλαβών και συντήρηση σκεπαστής εξέδρας που έχει όμως ελεγχθεί), έχουν πραγματοποιηθεί εκσυγχρονισμοί (ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας κι ελέγχου εγκατάστασης που έχει επεκταθεί κιόλας, γραμμογραφήσεις κ.ο.κ.) και όπως είναι γνωστό έχει ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ύψους ενός εκ. ευρώ, που κατάρτισαν οι εργαζόμενοι χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος.
Συνέβησαν όμως και ορισμένα απίστευτα πράγματα στο Παμπελοποννησιακό επί Δημοτικής Αρχής κ. Ι. Δημαρά, στην οποία συμμετείχαν και ορισμένοι από τους σημερινούς όψιμους σωτήρες - αναπτυξιολόγους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΠΙΡΑΛ, οι οποίοι φέρουν φυσικά πολιτική ευθύνη. Ο Δήμος ζημιώθηκε με πάνω από 500 χιλ. ευρώ γιατί παρά τις επισημάνσεις των εργαζομένων δεν έκαναν χρήση της εγγύησης του ηλεκτρονικού συστήματος ανίχνευσης βλαβών (χωρίς καμία ευθύνη της αναδόχου εταιρείας) με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς μετά από μία βλάβη και σπατάλησαν επί 2-3 χρόνια 130 χιλ. ευρώ περίπου ετησίως γιατί αφ’ ενός δεν αποκαθιστούσαν πολύ μικρή βλάβη άντλησης του αρτεσιανού νερού κόστους 80 ευρώ (!!!) κι αφ’ ετέρου δεν καλούσαν τη ΔΕΥΑΠ να αποκαταστήσει μεγάλη υπόγεια διαρροή νερού, με αποτέλεσμα να ποτίζεται ο χλοοτάπητας με πόσιμο νερό.
Οι ανακρίβειες των όψιμων σωτήρων - αναπτυξιολόγων βρίθουν και αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και στο ψάρεμα σε θολά νερά.
Στην τελευταία τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ν. Τζανάκος εναντιώθηκε στην έκτακτη χρήση λόγω κορονοϊού για συνεδριάσεις του Δ.Σ., ώστε να είναι εφικτή και η παρακολούθηση τους από τους πολίτες (που οι ίδιοι υποκριτικά ζητούν επί κορονοϊού), της ευρύχωρης αίθουσας "Αλέκα Σιούλη", ισχυριζόμενος ότι δεν διαθέτει την τεχνολογική υποδομή για να υποστηρίξει τις συνεδριάσεις. Φυσικά αυτό είναι αναληθές. Η συγκεκριμένη αίθουσα έχει εκσυγχρονιστεί, είναι Multi Media, αλλά αυτό δεν βολεύει τον κ. Ν. Τζανάκο, εκτός κι αν νομίζει ότι είναι ακόμη στο χάλι που την άφησε ο ίδιος.
Προεκλογικά στις 20 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής του ΣΠΙΡΑΛ κ. Π. Ψωμάς σε ημερίδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου ΙΑΣΩΝ ισχυρίστηκε ότι η Πάτρα έχει ανάγκη προσέλκυσης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων για την ανάπτυξη .του αθλητικού τουρισμού. Προφανώς τον κόφτει πρωτίστως ο αθλητικός τουρισμός και όχι ο ίδιος ο αθλητισμός, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.
Όταν επισημάνθηκε από τους διοργανωτές και άλλους ομιλητές ότι η Πάτρα τα τελευταία 5 χρόνια εξάντλησε και υπερέβη τα περιθώρια που άφηναν οι αθλητικές υλικοτεχνικές υποδομές της πόλης, ο επικεφαλής του ΣΠΙΡΑΛ συνειδητοποιώντας ότι ήταν αδιάβαστος αναδιπλώθηκε με αμίμητο τρόπο λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είχε πάρει χαμπάρι τι είχε γίνει στην πόλη και γι αυτό ευθύνεται η δημοτική αρχή που δεν προμοτάρισε καλά όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Ο κ. Π. Ψωμάς περιήλθε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση όταν αντιλήφθηκε ότι εκείνη η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που ανακριβώς ισχυρίστηκε δηλ. στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lazer 4,7, σε μία από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, με την καθοριστική βοήθεια του Δήμου.
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι βέβαια μόνο ένα παράδειγμα της απέλπιδας προσπάθειας της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να κάνει το κρέας ψάρι!
________________________________________________

Το παρακάτω γράφημα καταδεικνύει την αλόγιστη σπατάλη νερού επί εποχής σωτήρων - αναπτυξιολόγων ΣΥΡΙΖΑ - ΣΠΙΡΑΛ! Στις 29 Ιουλίου 2015 ανέλαβαν τη Διοίκηση του Παμπελοποννησιακού αυτοί που κατά Τζανάκο δεν είχαν διοικήσει ούτε περίπτερο. Το επόμενο έτος εμφανίζεται δραστική μείωση κατανάλωσης νερού και το μεθεπόμενο οι "περιπτεράδες" το μείωσαν από 140 χιλ. ευρώ ετησίως σε 12 χιλ. ευρώ !!!
Τάκης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: