Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΜΕ 156 ΨΗΦΟΥΣ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

Με 156 θετικές ψήφους, αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στην Ολομέλεια της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία για την κυβερνητική πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων

Συνολικά ψήφισαν 250 βουλευτές με τους 156 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υπερψηφίζουν, 72 από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζουν και 22 από Ποτάμι και ΚΚΕ να ψηφίζουν «παρών».
Η εξεταστική επιτροπή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου, θα παραδώσει το πόρισμά της τον Οκτώβριο του 2015, μετά δηλαδή από 6μηνη προθεσμία. Θα αποτελείται από 17 βουλευτές αναλογικά με την δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων ενώ οι βουλευτές θα είναι δυνατόν να αντικατασταθούν.
Νωρίτερα επικράτησαν υψηλοί τόνοι στην αντιπαράθεση που προηγήθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

«Στην Ελλάδα τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το παλάτι» υποστήριξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα γεγονότα που οδήγησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σημείωσε ότι  «πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009. Ποιος και γιατί πήρε αυτή την απόφαση; Τα ίδια ζητάγατε κι εσείς κ. Σαμαρά, αλλά μετά τα ξεχάσατε. Και τώρα μας λέτε ότι η κρίση έφερε το μνημόνιο». Μάλιστα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά επειδή ο ίδιος ποτέ δεν προχώρησε στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής παρότι την είχε υποσχεθεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια κ. Σαμαρά είναι ότι δεν κάνατε εξεταστική γιατί «συγκυβερνήτης» σας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την πρόταση κ. Σαμαρά και να αποφύγετε τις υπεκφυγές.» Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε ότι «ανησυχεί τόσο πολύ ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Γιατί εμείς, ως πρόσωπα πολιτικά, θα παρέλθουμε και θα ξεχαστούμε. Η αλήθεια όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η πορεία της Ελλάδας προς την κρίση και εντός αυτής, όπως θα καταγραφεί στην εξεταστική επιτροπή, θα μείνει στην εθνική συλλογική μνήμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: