Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ !!! [ video ]

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τους βουλευτές Αχαΐας Κώστα Σπαρτινό και Σία Αναγνωστοπούλου, είχε σήμερα στο Δημαρχείο της Πάτρας ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στον οποίο τέθηκαν τα ζητήματα που καίνε την περιοχή ως προς τα έργα μεταφορών.
Επί τάπητος τέθηκαν η διέλευση του τρένου από τον αστικό ιστό της Πάτρας και το επιτακτικό αίτημα της υπογειοποίησης καθώς και η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Πατρών - Πύργου. Ο Υπουργός ανακοίνωσε τελικά την απόφαση για την υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου από το Ρίο ως τον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Πατρέων, βουλευτές , κατοίκους του Καστελοκάμπου και εκπροσώπους φορέων. Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 6,5 χλμ όπως είπε και η επιπλέον χρηματοδότηση που θα χρειαστεί ύψους 45 εκ ευρώ είναι εγκεκριμένη. Το νεότερο ουσιαστικά ως προς την υπογειοποίηση μετά από αυτή την εξέλιξη αφορά το τμήμα από Ρίο ως την Κανελλοπούλου.
Επίσης επανέλαβε ότι υπογειοποιημένη θα είναι η γραμμή και από τον Άγιο Διονύσιο ως τον Άγιο Ανδρέα. Υιοθετήθηκε έτσι το αίτημα του δήμου να μην έχουμε επιφανειακή διέλευση και διχοτομηθεί η πόλη, γεγονός που η δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Κ.Πελετίδης, δέχτηκαν σφοδρές επιθέσεις από το πολιτικό κατεστημένο.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου στο αίτημα του δήμου και τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι στην επιφάνεια, πάνω από τη γραμμή να διαμορφωθεί ένα γραμμικό πάρκο με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Τι έχουν να πουν τώρα οι διάφοροι....''αναπτυξιολόγοι'', οι οποίοι δήλωναν πως ο Πελετίδης με τις εμμονές του....''εμποδίζει να φθάσει το τρένο γρήγορα στην Πάτρα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: