Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ....''ENDLESS RUNWAY'' !!! [ video ]

Ενας Ολλανδός σχεδίασε τον πρώτο κυκλικό αεροδιάδρομο, όπου τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις
Ο μηχανικός Χενκ Χέσελινκ είχε μια απλή ιδέα: πως θα ήταν αν τα αεροδρόμια αντί για έναν επιμήκη, διέθεταν έναν κυκλικό αεροδιάδρομο όπου τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις;
Κάθησε λοιπόν και σχεδίασε τον πρώτο κυκλικό αεροδιάδρομο, ονόματι «Endless Runway».

Το αεροδρόμιο αυτό, σύμφωνα με το σχέδιό του, θα αποτελείται από έναν διάδρομο διαμέτρου 3.5 χιλιομέτρων, που περιβάλλει το κτίριο του τερματικού σταθμού, το οποίο βρίσκεται στη μέση.
Ο κυκλικός διάδρομος, που έχει το πλεονέκτημα πως εξοικονομεί άπλετο χώρο, καθώς καλύπτει μόνο το ένα τρίτο του χώρου ενός συμβατικού αεροδρομίου, επιτρέπει έως και τρία αεροπλάνα να απογειώνονται και προσγειώνονται στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο Ολλανδός μηχανικός οδηγήθηκε σε αυτόν τον σχεδιασμό γιατί πιστεύει ότι θα ελαχιστοποιηθούν οι καθυστερήσεις στις πτήσεις επειδή θα υπάρχει πάντα ένα σημείο χωρίς πλευρικό άνεμο.
Παράλληλα, ο κυκλικός διάδρομος εξασφαλίζει ότι τα αεροπλάνα θα έχουν πάντα αντίθετο άνεμο όταν πρέπει να απογειώνονται και να προσγειώνονται.

Πώς θα μεταμορφώνονταν τέσσερα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, αν υιοθετούσαν το σχέδιο του Ολλανδού μηχανικού
Πώς θα μεταμορφώνονταν τέσσερα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, αν υιοθετούσαν το σχέδιο του Ολλανδού μηχανικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: