Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ !!! [ video ]

Νεκρός έπεσε από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο του Στρασβούργου. Σύμφωνα με τις πρώτες λεπτομέρειες ο 29χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Λα Μεϊνό της πόλης.
Ο Σερίφ Σεκάτ αιματοκύλισε το βράδυ της Τρίτης το Στρασβούργο σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δεκατρείς, οι πέντε από τους οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Σεκάτ πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στις 9 (ώρα Γαλλίας) στον αριθμό 74 της οδού ντε Λαζαρέτ. Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά μετά την επίθεση.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στη συγκεκριμένη συνοικία με δημοσιογράφους να μεταδίδουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. 
Με τον θάνατο του Σεκάτ γράφεται με αιματηρό τρόπο ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης που τρομοκράτησε τη Γαλλία για σχεδόν τρεις ημέρες, καθώς η επίθεση κοντά στη διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά της πρωτεύουσας της Αλσατίας ξύπνησε άσχημες μνήμες στον γαλλικό λαό.
Οι γαλλικές αρχές παρέμειναν σε κατάσταση συναγερμού με περισσότερους από 1.000 άνδρες των μονάδων ασφαλείας να καταζητούν τον 29χρονο, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνος με φάκελο «S» («sûreté de l'État»: σημαίνει πως θεωρείτο απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και τελούσε υπό παρακολούθηση). Ο Σεκάτ είχε καταδικαστεί 27 φορές από τη δικαιοσύνη της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.
Από την επίθεση της Τρίτης έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ένας θεωρείται «κλινικά νεκρός», ενώ υπάρχουν ακόμη δώδεκα τραυματίες.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: