Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ : ΔΩΡΕΑ 10.000.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ''COVID-19'' ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ PW&C !!!

 Στο επιτελικό κράτος των απευθείας αναθέσεων και κυρίως των απευθείας διορισμών, στους οποίους σε ότι αφορά τις ισχυρές κρατικές θέσεις άνοιξε τον χορό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φαίνεται ότι έχουμε τώρα και τις απευθείας φιλάνθρωπες δωρεές! Δυστυχώς η πανδημία έγινε σε όλα τα επίπεδα το ισχυρό άλλοθι της αδιαφάνειας και το ισχυρό όπλο της κυβέρνησης στην άρνησή της να δίνει εξηγήσεις.
Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η ''καταγγελία βόμβα'' του πρέσβη επί τιμή Ν. Βαμβουνάκη ο οποίος κάνει λόγο γιά δωρεά 10.000.000 εκατ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία ''για την καταπολέμηση του κορωνοϊού'' που κατέληξε σε λογαριασμό της PW&C ! Πώς μπορεί να συνδέεται η υπόθεση με την πρόσφατη αποστολή συστοιχίας πυραύλων PATRIOT.
Στις 17/9 εστάλη ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και προς ορισμένα ΜΜΕ, από τον επί τιμή πρέσβη Ν. Βαμβουνάκη που αποκαλύπτει ότι 10.000.000 δολάρια που δόθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού δεν κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Δημοσίου αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ο Νίκος Βαμβουνάκης κατήγγειλε πως τα χρήματα αυτά δεν κατέληξαν σε κάποιο λογαριασμό του Δημοσίου αλλά αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse & Coopers.

Πρόκειται για την εταιρεία η οποία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση για την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Αναλύσεων Δεδομένων στην ομάδα διαχείρισης PLFs για την Πανδημία Covid-19», μετά τη διακοπή συνεργασίας με την Palantir και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

ΑΘΗΝΑ 17.9.2021 Κύριε πρωθυπουργέ,

1. Μου περιήλθε προ ημερών το σχέδιο του «Memorandum of Financial Contribution» (MFC) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας (εκπροσωπούμενης από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους) και του «Ανθρωπιστικού Οργανισμού του βασιλέα Salman» (KSRelief Centre) της Σαουδικής Αραβίας που αφορά τη δωρεά στην Ελλάδα 10.000.000 δολ. ΗΠΑ για την καταπολέμηση του COVID.

2. Περιέργως, η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία δεν ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΞ ή το υπ. Υγείας, ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ. Δεν γίνεται επίσης μνεία της στον......Περισσότερα ΕΔΩ  Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: