Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ ΜΕΣΩ ''ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ'' ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑ !!! [ video ]

Σε ιδιότυπη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εξελίσσεται η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς το Δημόσιο που σήμερα κατέχει το 51% των μετοχών, δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση, «ρίχνοντας» έτσι το ποσοστό του στα επίπεδα του 33-34%. Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο ακριβά ''ασημικά'' της. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ, με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με ''παραίτησή'' του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατρίδας μας, εγκαταλείποντάς την ως βορά στα τρωκτικά των αγορών και τους «τζάμπα μάγκες» που επενδύουν, με εγγυημένα έσοδα, σε επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόσφατα, και ο ΑΔΜΗΕ μερικά χρόνια πριν.  Όπως ανακοίνωσαν λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ,

«το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσουν - σύμφωνα με τον καταστατικό τους σκοπό - με βάση τους κανόνες της αγοράς και με τη συνδρομή εξωτερικού συμβούλου, τη μείωση της συμμετοχής τους σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority), με απώτερο στόχο να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ και να τοποθετηθούν ιδιώτες θεσμικοί επενδυτές δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, την εταιρία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία». Αυτή η τρομερή χυδαιότητα του "τρικ" της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στη ΔΕΗ, ώστε να απωλέσει το Δημόσιο τον έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών, είναι η φωτογραφία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Όχι γιατί δεν ήταν ικανοί να το κάνουν. Όχι γιατί δεν έχουν κάνει άλλα αντίστοιχα. Όχι γιατί μας εκπλήσσει πλέον η χυδαιότητα ως μέσο πολιτικής.
Αλλά κυρίως για το timing. Είναι ύψιστη αλητεία, πρωτοφανής, να ξέρεις ότι έρχεται χειμώνας με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, με την τιμή του ρεύματος να ανεβαίνει, με αστάθμητους γεωπολιτικούς παράγοντες (πιθανή ακυβερνησία στη Γερμανία) που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση και εσύ να απεμπολείς τον έλεγχο του κράτους, δηλαδή της κοινωνίας, πάνω σε ότι είχε απομείνει από την παραγωγή και τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Να παραδίδεις έτσι στην αγορά ένα μέσο ελέγχου των τιμών, ένα μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, ενόψει χειμώνα που θα σπάσουν δόντια από το κρύο με το αέριο εκεί που έφτασε και την πανδημία, μάλλον πάλι ανεξέλεγκτη και την αγορά στεγνή, αφού εσύ ο ίδιος αποφάσισες να επωφεληθεί το 5% των πολύ μεγάλων εταιρειών, από τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Εδώ πλέον αλλάζουμε πίστα. Η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική ειρήνη, η ποιότητα ζωής και η κρατική κυριαρχία δεν είναι πράγματα για να παίζει το σόι του Μητσοτάκη και άλλα πέντε έξι σόγια. Δεν υπάρχει καν ο μνημονιακός καταναγκασμός για να επικαλεστούν. Με λίγα λόγια. Έχεις το πλειοψηφικό πακέτο μιας εταιρίας - κολοσσού κάνεις αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Εσύ δεν συμμετέχεις.
Η εταιρία φεύγει από τα χέρια σου και εσύ δεν παίρνεις φράγκο.
Αν η εταιρία είναι δική σου, είσαι ηλίθιος.
Αν η εταιρεία είναι κρατική και τη διαχειρίζεσαι, είσαι μαφιόζος.
Απλά πράγματα....
Είναι θατσερική ληστεία. Ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό, όπως αυτές οι σπείρες που παριστάνουν τους τεχνικούς του ΟΤΕ. Τους έβαλε μέσα στο σπίτι και τώρα ρημάζουν την οικοσκευή.
Αλλά κάπου φτάνει με τις Θατσερικές αντιλήψεις του Μητσοτάκη και της παρέας του. ΩΣ ΕΔΩ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: