Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ'' : ΑΛΛΟ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΖΑΡΑΛΙΚΟΣ. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ....''ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ'' !!! [ video ]

Για τα όσα έγιναν στο θέατρο Τζένη Καρέζη μίλησε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος. Και όπως είπε περιμένει ακόμη την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού ή έστω του υφυπουργού της. Γιατί εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου, μόνο… ντροπή ήταν. Η σατιρική παράσταση συνδέει το 1821 με την επικαιρότητα σήμερα. Και υπάρχει αναφορά και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε κάποιο σημείο, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος λέει ότι «εάν δεν μας έδιναν για την Επανάσταση του 1821 λεφτά οι Άγγλοι, θα έπρεπε να τα βρει ο Μιαούλης με το πλοίο του, το ''Γκιαούρ-One''».
Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στη Σάσα Σταμάτη.
Αλλά  ο Χριστόφος Ζαραλίκος στάθηκε περισσότερο στην… εκκωφαντική σιωπή του υπουργείου Πολιτισμού. «Περιμένουμε την υπουργό Πολιτισμού να τοποθετηθεί ή έστω τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού. Μήπως με βαθιά υποκριτική τέχνη-αυτήν στην οποία αναφερόταν σε παλαιότερο περιστατικό-η κυρία υπουργός, μας κρύβεται;
Είναι τραγικό το ΥΠΠΟ να μην έχει βγάλει μια ανακοίνωση όχι για εμένα αλλά για το γεγονός και για ό,τι συνέβη σ’ ένα ιστορικό θέατρο της Αθήνας που είναι δυο βήματα από τη Βουλή. Είναι ασύλληπτο. Αυτό μπορώ να πω ότι είναι και λίγο χειρότερο από το γεγονός. Γιατί το γεγονός σε αιφνιδιάζει (…) Είναι αδιανόητο να μην παίρνει θέση το ΥΠΠΟ ακόμα κι αν δεν κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό μου. Δεν υπάρχει άλλωστε κανένας λόγος ν’ αναφερθεί σ’ εμένα. Έχουμε συγκεκριμένο γεγονός, σε συγκεκριμένο χώρο, με συγκεκριμένο στόχο. Δεν πρόκειται λοιπόν για εμένα αλλά πρόκειται για ένα κεντρικό θέατρο όπου κάποιοι άνθρωποι βρήκαν την άνεση -ποιος ξέρει από πού- να μπουν να διαλύσουν μια παράσταση, στο κέντρο της Αθήνας, 50 μέτρα από τη Βουλή όπου η μισή δύναμη της αστυνομίας είναι γύρω-γύρω. Πού βρήκαν τόσο θράσος να το κάνουν αυτό το πράγμα;». Το σίγουρο είναι πως τον Χριστόφορο Ζαραλίκο «δεν τον κάλυψε» η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. Τη χαρακτήρισε «δήλωση της συμφοράς» αφού «μέχρι και σε αυτοδικία αναφέρθηκε χωρίς να μας πει ποιος, που, πότε και κυρίως γιατί.
Είναι ντροπιαστικό αυτό αλλά εγώ επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος έχω πει στον εαυτό μου ότι θα περιμένω μια κανονική αντίδραση από την επίσημη Πολιτεία».
Η απάντηση του Χρ. Ζαραλίκου στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου:
«Αυτοδικίας; Ποιος παρενέβη ποιον νόμο, ποιον αδίκησε και ποιος πήρε τον νόμο στα χέρια του; Είστε πλυντήριο μπράβων ή αγράμματος;». Ως προς την ευθύνη της κυβέρνησης επεσήμανε πώς «το πλαίσιο της Πολιτείας που ζούμε το ορίζει η Πολιτεία. Δηλαδή αν είμαστε τριτοκοσμική μπανανία που οι μπράβοι μπορούν να μπαίνουν στα θέατρα και να σταματούν μια παράσταση, αυτό το ορίζει η Πολιτεία και όχι οι μπράβοι».....

Δεν υπάρχουν σχόλια: