Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ : Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΙΔΕΩΝ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο GAP !!! [ video ]


Έτοιμος να....''δώσει τη μάχη'' της διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ μέχρι τέλους εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών. Μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις πολιτικές θέσεις του Ν. Ανδρουλάκη σε πολλά θέματα, ούτε τη πραγματική ιδεολογική του τοποθέτηση. «Δεν ξέρω που τοποθετείται ιδεολογικά. Ρωτήστε τον», είπε ο Γ. Παπανδρέου. Επίσης έθεσε το ζήτημα ποιος θα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα έχει να δώσει μάχες, τόσο στη κοινωνία, όσο και στο Κοινοβούλιο. «Είναι παράδοξο να μην ξέρουμε ποιος θα δώσει τη μάχη απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου για το γεγονός πως αν ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλεγεί επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορεί να βρίσκεται στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλη. «Εμένα δεν θα με ήθελαν. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορώ να επαναπατρίσω ψηφοφόρους, η δε ΝΔ γιατί θα έχει απέναντί της μια σκληρή αντιπολίτευση με τον δικό μου τρόπο, χωρίς φωνασκίες», σημείωσε. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντέκρουσε ακόμη και τις κατηγορίες περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες του καταλογίζουν όλο αυτό το διάστημα οι εσωκομματικό του αντίπαλοι. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα μιλήσει με όλους τους συνυποψηφίους του για το δεύτερο γύρο, ωστόσο κάλεσε τους πολίτες να πάνε στη κάλπη με παραταξιακή συνείδηση. Πρόσθεσε πάντως ότι δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα του Α' γύρου, ενώ επέμεινε ότι μπορεί να ηγηθεί του Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση της ευρύτερης παράταξης, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν φέρνει την ανανέωση, γιατί όπως είπε, «η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών». Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα να αποσυρθεί από τον Β' γύρο της επόμενης Κυριακής, λέγοντας ότι του έχει ζητηθεί πολλές φορές να παραιτηθεί στο παρελθόν, αλλά όπως τόνισε, «έχει παράδοση ευθύνης» να δώσει τη μάχη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ή GAP λοιπόν πλέον, ετοιμάζεται να δώσει ξανά τη μάχη για τον σοσιαλισμό. Το πολιτικό déjà vu που βιώνουμε ως λαός αποκτά διαστάσεις τραγέλαφου. Η ιστορία μάς κάνει φοβερές πλάκες και κάποιος εκεί πάνω φαίνεται πως διασκεδάζει απίστευτα με την επιμονή μας να κάνουμε τα ίδια λάθη. Ο σοσιαλισμός παίζεται αν θα έρθει αλλά ''ο σουρεαλισμός είναι ήδη εδώ''. Κατανοώ σε προσωπικό επίπεδο ότι ο ρεζίλης των Παπανδρέου θέλει να πάρει τη ρεβάνς, βλέποντας, ίσως μόνο αυτός και μερικοί ακόμα, πως υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία για κάτι τέτοιο επειδή και οι αντιμνημονιακοί συνθηκολόγησαν. «Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά και θέλω να βοηθήσω ακριβώς την ανανέωση, που ακριβώς αυτό είναι να δώσουμε χώρο σε νέες ιδέες, σε νέες προτάσεις, νέους ανθρώπους που μπορούν να αναδειχθούν»
δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα, το Κίνημά μας να παίξει και σημαντικό ρόλο και διεθνώς».
''Λεφτά υπάρχουν'' λοιπόν και ''την Κυριακή όλοι στις κάλτσες'' περιμένοντας το ''επόμενο Καστελόριζο''......

Δεν υπάρχουν σχόλια: