Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ !!! [ video ]

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επ. Κορκονέα πρίν 13 χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, αποδεικνύει ότι διαχρονικά η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κρατική βία και καταστολή, την αστυνομική αυθαιρεσία. Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας». 

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση “στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες”. Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού. Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε.

Το χρονικό της δολοφονίας                                                                                                                                                       Ο 15χρονος μαθητής πέφτει νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος με τους φίλους του διαπληκτίζεται με τους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι επιστρέφουν για να ζητήσουν τον λόγο.
Ο Επ. Κορκονέας πυροβολεί και μία σφαίρα βρίσκει τον 15χρονο μαθητή. Ο θάνατος του Γρηγορόπουλου είναι ακαριαίος.
Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και η είδηση της δολοφονίας του κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Σύντομα, έξω από το νοσοκομείο συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.
Η δολοφονία του νεαρού συγκλονίζει το πανελλήνιο και καλύπτεται εκτεταμένα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Τις επόμενες ημέρες η Αθήνα και πόλεις σε όλη την Ελλάδα παίρνουν φωτιά. Το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, ενώ χιλιάδες άτομα -κυρίως μαθητές και φοιτητές- βγαίνουν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της αστυνομικής βίας.
Αυτοί που όπλισαν το χέρι του φονιά μπάτσου Κορκονέα - ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του indymedia κατάγεται από «οικογένεια Ταγματασφαλιτών συνεργατών των Γερμανών, ενταγμένων κατόπιν στις εγκληματικές συμμορίες των Μαγγανά και Κατσαρέα που αιματοκύλισαν την περιοχή την περίοδο μετά τη Βάρκιζα και κατά τον εμφύλιο.Αποτέλεσμα εικόνας για Ταγματασφαλιτών συνεργατών των Γερμανών Ο φονιάς ήταν μέλος του Πυρήνα Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90» - όπως και αυτοί που ήταν ηθικοί αυτουργοί στις δολοφονίες του Πέτρουλα, του Διομήδη Κομνηνού, της Κανελλοπούλου και του Κουμή, του Τεμπονέρα αλλά και του φτωχού τσιγγάνου που δεν έχει όνομα, και του απόκληρου μετανάστη, δεν κλήθηκαν ποτέ να απολογηθούν......

Δεν υπάρχουν σχόλια: