Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΙΤΑΛΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΩΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ....ΗΔΗ ΕΚΚΟΛΑΦΘΗΚΕ !!! [ video ]

Οι κρίσιμες εκλογές στην Ιταλία… έφθασαν διεξάγονται στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 και αναμένεται το κόμμα Αδέρφια της Ιταλίας, Fratelli d'Italia της Giorgia Meloni να καταλάβει την πρώτη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία…
Το Fratelli d'Italia και η Lega του Salvini ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο ή με βάση τα ελληνικά δεδομένα στον χώρο της εθνικιστικής δεξιάς έως ακροδεξιάς.
Ιταλία: Η ακροδεξιά, οι ανησυχίες των Βρυξελλών και το εναλλακτικό σενάριο  για την διακυβέρνηση της χώρας | in.gr Αναμένεται να λάβουν τα 3 κόμματα περίπου το 45% του εκλογικού σώματος...
O δεξιός συνασπισμός έχει ταχθεί κατά των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ζητάει διευθέτηση του Ουκρανικού.
Η στάση της Meloni θα είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και ευρύτερα για την Ευρώπη.
 Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο κόμμα Fratelli d'Italia, το κόμμα της Giorgia Meloni που με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι πρώτο κόμμα προσεγγίζοντας το όριο του 25% και το οποίο θεωρείται εφικτός στόχος. Το Forza Italia, για πολλά χρόνια ηγείτο του κεντροδεξιού συνασπισμού, είναι πλέον η συνιστώσα με τα μικρότερα ποσοστά: τώρα κάτω από το 10% (το 2018 ήταν 14%), ο Silvio Berlusconi θα πρέπει να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ποσοστό πάνω από 5%.Σταθερά πρώτη η ακροδεξιά στην Ιταλία - Το Pd οι σοσιαλδημοκράτες του Enrico Letta θα πρέπει να βελτιώσει το αποτέλεσμα του 2018, όταν το κόμμα με επικεφαλής τον Matteo Renzi συγκέντρωσε 19%.
Η αποτυχία να φθάσει ή να ξεπεράσει το 20% θα ήταν ήττα.
Αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 25ης Σεπτεμβρίου θα αξιολογηθεί σε σύγκριση με το Κίνημα των 5 Αστέρων.
Στις εκλογές του 2018 το Κίνημα Πέντε Αστέρια ήταν η πρώτη πολιτική δύναμη 32%,
4 μικροπράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το  Πρώτο κόμμα στην Ιταλία - Μικροπράγματα αλλά τώρα έχει συρρικνωθεί στο 14% με 15% μειώνοντας τα ποσοστά στο Δημοκρατικό Κόμμα. Οι ειδικοί αναμένουν ιστορικά χαμηλή συμμετοχή, 65 έως 70%.
Περίπου πέντε εκατομμύρια Ιταλοί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν θα ψηφίσουν απλώς και μόνο επειδή ζουν πολύ μακριά από την εκλογική τους περιφέρεια.
Πρόκειται για ένα σημαντικό μειονέκτημα του συστήματος: στην Ιταλία, η επιστολική ψήφος είναι διαθέσιμη μόνο στους ψηφοφόρους που ζουν στο εξωτερικό.
Εκλογές Ιταλία: Μπερλουσκόνι και ακροδεξιά πρώτη δύναμη
Και με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν ότι το FDI της Meloni θα κερδίσει περίπου το 27% των ψήφων, μόνο ένα κόμμα αναμένεται μεγαλύτερο στις αυριανές εκλογές, ικανό να την συναγωνιστεί: η αποχή....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: