Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

ΕΛΛΑΣ - ΓΑΛΛΙΑ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ' ΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ !!! [ video ]

Ένας πρόεδρος με ύφος Λουδοβίκου, που δηλώνει θαυμαστής της Βρετανικής μοναρχίας, επρόκειτο να υποδεχτεί τον βασιλιά Κάρολο στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό αφότου ανέβηκε στον θρόνο. Ο πρόεδρος είχε προγραμματίσει ένα δείπνο προς τιμή του Βρετανικού βασιλικού ζεύγους στις Βερσαλλίες, στο παλάτι των Γάλλων βασιλιάδων, αλλά κάποιοι σύμβουλοι του είπαν πως η εικόνα θα χειροτέρευε τα πράγματα.

Θα έδινε την εικόνα της Μαρίας Αντουανέτας, που ενώ η Γαλλική κοινωνία έβραζε εκείνη ζούσε στον κόσμο της. Σαν να μην έφτανε αυτό υπέπεσε σε μια ακόμα σε γκάφα στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία παραχωρούσε συνέντευξη. Σύμφωνα με βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη να κουνά τα χέρια του και να κάνει χειρονομίες, φορώντας ένα πολυτελές ρολόι αξίας 80.000 ευρώ (!) στον αριστερό του καρπό. Λίγο αργότερα, το ρολόι εξαφανίστηκε, ενώ ο ίδιος συνέχισε να μιλά στον ίδιο τόνο.  Ο Μακρόν θα είχε την τύχη της Μαρίας Αντουανέτας, ίσως αυτός ήταν ο λόγος που οι σύμβουλοί του τον έβαλαν να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει την αναβολή της βασιλικής επίσκεψης. «Ταπείνωση», έγραψαν οι Βρετανοί αναλυτές. «Φοβήθηκαν ότι το λαμπερό δείπνο στις Βερσαλλίες θα επιδείνωνε την κατάσταση», σχολίασε η Le Monde.

«Οι ακτιβιστές στη Γαλλία έβαλαν στόχο το βασιλικό ταξίδι», αποφάνθηκε η Sun. «Ο ντροπιασμένος Μακρόν φοβήθηκε τον συμβολισμό της Μαρίας Αντουανέτας», κατά τη Daily Mail, που υπενθύμισε ότι ο Βρετανός μονάρχης ήθελε να γίνει το ταξίδι γιατί πιστεύει πως «δεν πρέπει να υποκύπτεις στον όχλο». Οι βασιλιάδες, με ή χωρίς εισαγωγικά, τελικά έλκουν την καταγωγή τους από κάποια … Μαρία Αντουανέτα.

Η δικιά μας Αντουανέτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ντέ, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και για τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με το πρόσωπο που θα πρέπει να είναι στη θέση του πρωθυπουργού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Ν. Ανδρουλάκης είχε αναφέρει πως δεν αποδέχεται ούτε τον Κ. Μητσοτάκη, ούτε τον Α. Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να δέχεται σχετική ερώτηση και να απαντά πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι αυτός που πρέπει να ερωτηθεί τι ακριβώς εννοούσε. «Νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε τον Ν. Ανδρουλάκη τι εννοούσε με αυτά που είπε.
Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και νομίζω αυτό το απαιτεί η σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας πουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε
», ήταν τα λόγια του Κ. Μητσοτάκη.

Μα είναι δυνατόν, ολόκληρος Πρωθυπουργός να περιφέρεται εις τα Ευρώπας και να συμπεριφέρεται σαν βλαχοδήμαρχος; Που είναι η γκλαμουριά σου Κυριάκο.
Που είναι το ανάστημα, το κολωνακιώτικο, αυτό που σε κάνει να μοιάζεις με τον Μωυσή. Που είναι η δύναμη που έστεκες εμπρός στον καθρέφτη σου, να δεις το μεγαλείο σου και θαμπωνόταν η Ελλάς και ο κόσμος όλος, ολόλαμπρε, που σε είχαν ζητήσει από την ΝΑΣΑ, ως δείγμα της ανθρωπότητας, να στείλουμε στους άλλους γαλαξίες μπας και μας λυπηθούν οι εξωγήινοι, άμα θα δουν τα βάσανα που περνάμε.
Που είναι αυτό το παράστημα Κυριάκο; Είναι δυνατόν να την πέφτεις στον Νίκο τον Ανδρουλάκη από την Σύνοδο Κορυφής; Εσύ που στις κορφές, συντόνιζες το μέλλον του πλανήτη, κορυφαίε, τώρα να απειλείς τον Ανδρουλάκη; Πόσο μα πόσο χαμηλά είναι τα νούμερα που σου δείχνουν, ανήξερε ηγέτη, πρώτε γκόμενε; Τόσος πανικός ή είναι κάτι άλλο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: