Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΤΑ F16 - Ο ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ ΜΠΑ'Ι'ΝΤΕΝ - Ο ΨΕΥΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ....Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!! [ video ]

«Η απόφαση του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει την απόκτηση 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ, μήνυμα το οποίο μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ως επίσημη επιβεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία 15 ημερών για την υποβολή ενστάσεων στο επίσημο αίτημα της κυβέρνησης για την πώληση στην Τουρκία 40 νέων μαχητικών και αναβαθμίσεων εξοπλισμού για 79 αεροσκάφη του υφιστάμενου τουρκικού στόλου έληξε χωρίς εμπόδια.

Ήταν 12 Μαΐου του 2022 όταν ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας έλεγε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οι Αμερικανοί θα δώσουν στην Τουρκία 40 F-16 στην Τουρκία και θα αναβαθμιστούν άλλα 80. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης φώναζε «ψέμα, ψέμα»!

Βεβαίως, ο Μητσοτάκης δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ.

Αντίθετα, φαίνεται πως χρέωσε τη χώρα δεκάδες δισεκατομμύρια με την αγορά αμερικανικών F-35 - αν ποτέ γίνει - αφού ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της χώρας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: