Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΠΑΤΡΑ : ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ !!! [ video ]

Η χθεσινή μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό, επί της ουσίας μέσα στον οικιστικό ιστό, δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μεγάλη καταστροφή. Χθές το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή, πράγμα που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των Κυβερνήσεων και της σημερινής και των προηγούμενων και ενός συστήματος που το μόνο που το νοιάζει είναι τα κέρδη των λίγων.
Τη στιγμή που εμείς ''καιγόμαστε'' η κυβέρνηση ''καίγεται'' για το πώς θα ''μπουκώσει'' με χρήματα τη βιομηχανία του πολέμου, αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων.
Μετά μάλιστα από τόσες καταστροφές που έχει ζήσει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια, θρηνώντας θύματα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες, τόσο της Πυροσβεστικής, όσο και της Πολιτικής Προστασίας, παραμένουν υποχρηματοδοτημένες και υποστελεχωμένες.
Σήμερα τις ζωές και τα σπίτια του λαού, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, τα έσωσαν οι εργαζόμενοι, ο λαός, με την αυτοθυσία τους και την οργάνωσή τους.
Όλοι μαζί, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την άμεση ασφαλή επαναλειτουργία του Καραμανδανείου και όλων των ιδρυμάτων, καθώς και να παρθούν επιτέλους όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
Η χθεσινή μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό τέθηκε υπό έλεγχο με τη συμβολή της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου, του Καραμανδανείου, του Κωνσταντοπούλειου, των ομάδων πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου, των εθελοντικών ομάδων του Δήμου και εθελοντών κατοίκων της Περιοχής, που βρέθηκαν στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μ’ αυτόν τον τρόπο σώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, τα άλλα Ιδρύματα της περιοχής και όλοι οι ασθενείς και οι τρόφιμοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας καλεί την Κυβέρνηση.
Να ενισχύσει με την αναγκαία χρηματοδότηση την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων και με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς αυτή η τόσο κρίσιμη Υπηρεσία, αριθμεί αυτή τη στιγμή 2 μόνιμους εργαζόμενους!

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην Αρόη έλαβε διαστάσεις και έφτασε στην περιοχή του Γηροκομείου.

Επιτόπου βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία ενισχύθηκε με περισσότερα μέσα. Οι φλόγες κινούνταν προς το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο ενώ κλειστός ήταν και ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409. Απομακρύνθηκε ο κόσμος από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Η φωτιά είχε φτάσει στο κτίριο του νοσοκομείου.

Κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ με νέο μήνυμα του 112 εκκενώθηκε και η περιοχή Παγώνα. Για την κατάσβεση συνέδραμαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Γηροκομειού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης, η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ είχαν ριχθεί στη μάχη κατά της φωτιάς συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών, με μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ. Δυνάμεις του Δήμου και της Πυροσβεστικής, προχώρησαν στην εκκένωση του «Κωνστανοπούλειου», του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων και του Ιδρύματος «Μέριμνα».....

Δεν υπάρχουν σχόλια: