Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΠΑΡΙΣΙ 2024 : ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΗΚΟΥΑΝΑ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ E. COLI Η ΒΕΛΓΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΛΕΡ ΜΙΣΕΛ !!! [ video ]


Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον αγώνα αφού μια από τις αθλήτριές του στο τρίαθλο, η Κλερ Μισέλ, αρρώστησε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του .

Η Βελγίδα αθλήτρια του τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά τη συμμετοχή της στην κολύμβηση που διεξήχθη στον Σηκουάνα αρρώστησε σοβαρά και νοσηλεύεται με λοίμωξη που της προκάλεσε το βακτήριο E. coli. Η ελβετική ομάδα, εν τω μεταξύ, έπρεπε να αντικαταστήσει τον Άντριεν Μπρίφοντ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης.

Στην ακύρωση της σημερινής προπόνηση κολύμβησης για τη μεικτή σκυταλοδρομία τριάθλου προχώρησαν οι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, μετά την πρόσφατη δυνατή βροχόπτωση που επηρέασε τα επίπεδα ποιότητας του νερού στον ποταμό Σηκουάνα.

Ειδικότερα, η απόφαση ελήφθη αργά το Σάββατο 3/8, αφού οι δοκιμές έδειξαν ότι η ποιότητα του νερού δεν πληρούσε το απαιτούμενο όριο μετά τη βροχή στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

Ο αγώνας της μεικτής σκυταλοδρομίας είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 5/8.

«Περιμένουμε βελτίωση των συνθηκών τις επόμενες ώρες, αλλά όχι σε επίπεδο στο οποίο μπορεί να γίνει η προγραμματισμένη για αύριο εξοικείωση με την κολύμβηση», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους. «Τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συνθήκες, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την εξοικείωση με την κολύμβηση απόψε για να αποφύγουμε την καθυστερημένη επικοινωνία με τους αθλητές». Δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου πόσο πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίστηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών». 

Η ρύπανση στον Σηκουάνα μετά από έντονες βροχοπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα και την αναβολή του αγώνα των ανδρών για μία ημέρα, αφού οι προπονήσεις κολύμβησης ακυρώθηκαν δύο συνεχόμενες ημέρες. Δαπάνησαν 1,5 δισεκ. ευρώ για τον καθαρισμό του Σηκουάνα.
Ο ποταμός είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν ξεκινήσει ο «καθαρισμός» και κανείς δεν ξέρει πού πήγαν τα χρήματα.
Για παράδειγμα, η κολυμβήτρια Claire Michel, με την αποστολή του Βελγίου, βρέθηκε θετική στο βακτήριο «E. coli» και βρίσκεται στο νοσοκομείο εδώ και τέσσερις ημέρες. Να τονιστεί πως εναλλακτικό σχέδιο διεξαγωγής της ανοιχτής θάλασσας σε περίπτωση που τα νερά στον Σηκουάνα παραμείνουν ακατάλληλα, είναι η εγκατάσταση της κωπηλασίας.

Αυτοί οι αγώνες θα μείνουν στην ιστορία με τα προβλήματα δίχως τέλος με τη ρύπανση στον Σηκουάνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: