Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

ΣΕΡΓΚΕ'Ι' ΛΑΒΡΟΦ : ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ KURSK ΕΙΝΑΙ ''ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ''. ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ NORD STREAM 1&2 !!! [ video ]

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenksy δεν θα είχε αποφασίσει από μόνος του να επιτεθεί στην περιοχή του Kursk, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν του είχαν δώσει ρητή εντολή να το πράξει».
Η βαρυσήμαντη δήλωση έρχεται δια στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov. «Είναι απολύτως σαφές σε όλους μας, ότι ο Zelensky δεν θα είχε αποφασίσει ποτέ να το κάνει από μόνος του. Κι όμως εκείνος καυχιέται τώρα, ότι δημιουργεί μια ουδέτερη ζώνη και προκαλεί ζημιά στο Ρωσικό κράτος...
Τέτοιες κινήσεις δεν θα είχαν γίνει ποτέ αν δεν το είχαν αποφασίσει πρώτα, και δεν τον διέταζαν οι ίδιες οι ΗΠΑ»
, υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Οι ισχυρισμοί ότι το Κίεβο δεν υπάκουσε κάποιον και εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Kursk είναι... «παιδικές φλυαρίες» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Sergei Lavrov.
«Η θέση της Δύσης για τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι επαίσχυντη και φαίνεται η αυξανόμενη απόγνωση και την αδυναμία του Zelensky να εκπληρώσει την ''αποστολή''» του, συνέχισε ο Ρώσος Υπουργός.
Σημείωσε ότι
«η στρατιωτική κατάσταση αξιολογείται από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας Ρωσίας ενώ ενημερώνεται τακτικά ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin για την κατάσταση στην περιοχή»
Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ,
«στη Δύση ψάχνουν ήδη αντικαταστάτη του Ουκρανού προέδρου, εξού και οι διαρροές στον Τύπο για την μετάβαση Zelensky»..Ποιο θα είναι το κόστος για τη Ρωσία αν δεν εγκριθεί ο Nord Stream 2 και...
Επισήμανε επίσης ότι οι Ουκρανοί δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την επίθεση κατά των Nord Streams χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ. «Τώρα γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών να φορτωθούν τα πάντα σε μια ομάδα μεθυσμένων αξιωματικών που, μαζί με επιχειρηματίες που έκαναν πάρτι μαζί τους, είτε προσέλαβαν κάποιον είτε αποφάσισαν να μάθουν οι ίδιοι δεξιότητες κατάδυσης. Αυτά δεν είναι σοβαρά» είπε ο Λαβρόφ. «Ακόμη και αν κάποιο από τα πρόσωπα που αναφέρονται στον Γερμανικό Τύπο, Ουκρανοί, συμμετείχαν με κάποιο τρόπο σε αυτό, είναι σαφές ότι δεν θα μπορούσαν να το κάνουν μόνοι τους. Είναι σαφές ότι μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση απαιτούσε εντολές από ψηλά, από την ίδια κορυφή, όπως λέμε, και η κορυφή για τη Δύση είναι φυσικά η Ουάσιγκτον» πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. Ο Λαβρόφ είναι βέβαιος ότι «όλη αυτή η επιχείρηση σχεδιάστηκε για να αποσπάσει κατά κάποιο τρόπο την προσοχή του κοινού τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο από τους πραγματικούς δράστες, τους ενόχους και τους τελικούς δικαιούχους αυτής της τρομοκρατικής πράξης». «Θα επιμείνουμε σε μια διαφανή διεθνή έρευνα» συνέχισε. «Είναι ντροπή για τη Γερμανία να αποδέχεται σιωπηλά τον τρόπο που στερήθηκε τη μακροπρόθεσμη βάση του ενεργειακού εφοδιασμού της και, κατά συνέπεια, της οικονομικής ευημερίας, η οποία ήταν, γενικά, το κλειδί για την ανάπτυξή της για πολλές δεκαετίες, χωρίς κανένα σχόλιο» πρόσθεσε.
Δύο χρόνια μετά τις εκρήξεις, βρίσκονται σε εξέλιξη ''έρευνες'' χωρίς όμως τη συμμετοχή της Ρωσίας, προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα που θα μπορούσαν με μεγαλύτερη ασφάλεια να προσδιορίσουν την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού που βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια. Όμως, εκτός από τις....''ανεξάρτητες '' τεχνικές εκθέσεις που αν είναι πράγματι ανεξάρτητες θα εξάγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, είναι σημαντικό να απαντηθεί το ερώτημα ποιος τελικά «επωφελείται». Η «ορφανή» μέχρι σήμερα κακόβουλη ενέργεια της 26ης Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την αινιγματική απάντηση του Αμερικανού προέδρου Biden τον Φεβρουάριο του 2022 ''We will, I promise you, we’ll be able to do it'' (Θα το κάνουμε, σας το υπόσχομαι).....

Δεν σταματάω να γελάω με το νέο χολιγουντιανό σενάριο της ανατίναξης των Βορείων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.
Μερικοί Ουκρανοί αξιωματικοί έγιναν λιάρδα στο μπαρ "το Ναυάγιο" και μέσα στην παραζάλη τους αποφάσισαν ν' ανατινάξουν τους αγωγούς.
Εκείνη τη νύχτα, που ήταν στο τσακίρ κέφι, κάλεσαν τον Ζελένσκι απευθείας από το μπαρ, ο οποίος ενέκρινε το τολμηρό σχέδιο.
Στην γραμμή, όμως, κρυφάκουγε η CIA και μπήκε σφήνα στη συζήτηση, προσπαθώντας να πείσει τον Ζελέ να εγκαταλείψει αυτό το εγχείρημα, καθώς η Γερμανική οικονομία θα μπορούσε να υποφέρει
Το βασικό είναι να δημιουργηθεί θόρυβος για τους μεθυσμένους αξιωματικούς, κάπου μακριά από τους αληθινούς τρομοκράτες Αμερικανούς, στους οποίους πολλοί αναφέρθηκαν, στην αρχή της έρευνας.
Κι επειδή δεν κάνουμε μισές δουλειές.....σας δείχνω και τον εγκέφαλο της υπόθεσης Ουκρανό σαμποτέρ......ΕΔΩ

https://www.facebook.com/100000716652913/videos/1639398269969080/

Δεν υπάρχουν σχόλια: