Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ''ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ'' !!! [ video ]


Σχεδόν μισό δισ. ευρώ αγγίζει το χρέος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό του κόμματος. Το νούμερο, ως νούμερο, δεν έχει καμία σημασία αν δεν το τοποθετήσουμε δίπλα στα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών, αρχής γενομένης από τις 10 Ιανουαρίου του 2016, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ.
Θυμάστε πιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο περήφανος γόνος μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές; Παρουσίασε σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ με τίτλο: «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας».
Και τότε γελούσαμε και τώρα γελάμε… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όταν το κόμμα είχε χρέη ύψους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ και σήμερα έχει καταφέρει, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να έχει αυξήσει τα χρέη μέσα σε σχεδόν 8 χρόνια κατά 146%.
Αν αυτό δεν είναι άξιο συγχαρητηρίων, τότε τι είναι; Μεταξύ των δεσμεύσεων Μητσοτάκη για την εξυγίανση των οικονομικών της Ν.Δ. ήταν η απομείωση κατά 70% των λειτουργικών δαπανών. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η Ν.Δ. θα είναι εσαεί το πρώτο κόμμα, άρα θα λαμβάνει το υψηλότερο ποσό της κρατικής επιχορήγησης, ήτοι 7.500.000 ευρώ, ακόμα κι αν προσθέσουμε τις εισφορές των βουλευτών της θα εγγράφονται στον ισολογισμό λιγότερα από 1.500.000 ευρώ, φτάνουμε στα 9.000.000 ευρώ. Ας βάλουμε κι άλλα θετικά υποθετικά σενάρια. Αν εφαρμοζόταν η δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα απαιτήσει από κάθε μέλος μια ετήσια συνδρομή 3 ευρώ, "όσο ένας εσπρέσο", θα συγκεντρώνονταν άλλα 6.000.000 ευρώ. Σύνολο 15.000.000. Άρα η καλύτερη εκδοχή για να αποπληρωθούν τα δάνεια της Ν.Δ. είναι να δίνει το 100% της επιχορήγησης, 1,5 εκατ. από τις εισφορές των βουλευτών και άλλα 6 εκατ. από τα μέλη και να συνεχίσει να είναι πρώτο κόμμα... για τα επόμενα 170 χρόνια.

Το καταλαβαίνετε ότι όχι μόνο δεν θα πληρωθούν ποτέ αυτά τα χρήματα, άλλα ούτε που τους νοιάζει κιόλας. Απλά θα αυξάνονται. Πώς αυξάνεται ας πούμε ο πληθυσμός του πλανήτη; Έτσι και τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας. Εννοείται πως μόνο μια μικρή μερίδα ΜΜΕ ασχολήθηκε, χθες, με τα χρέη του κυβερνώντος κόμματος και τα υπόλοιπα ούτε είδαν, ούτε άκουσαν.
Ποια χρέη μωρέ τώρα; Ο Πολάκης καπνίζει.
Μα το έκοψε το τσιγάρο.
Ναι, αλλά κάπνιζε. Σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ένα τέτοιο χρέος από το κυβερνών, μάλιστα, κόμμα, θα είχε δρομολογήσει εξελίξεις. Η Δικαιοσύνη θα είχε πάρει τα μέτρα της, κάποιοι θα ήταν απολογούμενοι και οπωσδήποτε θα είχε δοθεί στη δημοσιότητα το πλάνο αποπληρωμής με υψηλότατες ρήτρες. Εδώ είναι απλά Παρασκευή, η Δικαιοσύνη κοιμάται και οι πολίτες έχουν σηκώσει πλέον τα χέρια ψηλά.
Τα ίδια επίπεδα είναι και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αγγίζουν τα 445 εκατ. ευρώ.
Κι αν έχουν προκαλέσει τέτοια χρέη στα ίδια τους τα κόμματα, φανταστείτε το κακό που έχουν προκαλέσει από το 1974 και μετά στη χώρα. Όποιοι είχαν δει τις δημόσιες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων, το 2016 θα θυμάται ότι επιβεβαιώθηκε τότε πως οι τράπεζες δάνειζαν με «αέρα» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα και πως τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική και ηγεμονία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το ίδιο κάνουν και σήμερα.
Πώς έπαιρναν τα δάνεια τα δύο αυτά κόμματα; Μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ο τρόπος που δόθηκαν τα δάνεια κανονικά θα ήταν κακούργημα.
Αλλά τι είναι στην Ελλάδα κανονικό για να είναι κι αυτό;
Τι κατάφερε, τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα.....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: