Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ !!! [ video ]

Συνεχίζεται ο σάλος που έχει προκληθεί από τη συμμετοχή της Αλγερινής αθλήτριας Ιμάν Κελίφ στους αγώνες πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι. Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επιτρέψει σε δύο αθλήτριες, που έχουν χρωμοσώματα ανδρών και παλιότερα είχαν αποκλειστεί από διοργανώσεις λόγω των αυξημένων τιμών τεστοστερόνης, να αγωνιστούν στην πυγμαχία γυναικών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.Το 2020 ήταν η περίοδος που η ΔΟΕ άλλαζε τους κανονισμούς για τους transgenders και προέκυψε το τεστ καταλληλότητας φύλου. Η Ιταλίδα πυγμάχος στα 66 k. Άντζελα Καρίνι, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον τραβεστί πυγμάχο Ιμάνε Χελίφ από την Αλγερία, με τον αγώνα να διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό αφού αποσύρθηκε μετά τις πρώτες δύο γροθιές που δέχθηκε, καθώς ένας άντρας αντιμετωπίζει μια γυναίκα!  Πρόκειται για ντροπή της ΔΟΕ που επέτρεψε να υπάρξει τέτοιος αγώνας και τέτοιος εξευτελισμός των γυναικών αθλητριών, αλλά και γενικά των γυναικών! Η Καρίνι μπήκε στο ρινγκ και έφυγε στα 46 δευτερόλεπτα. Δεχόμενη την πρώτη γροθιά αμέσως μόλις άρχισε η αναμέτρηση η Ιταλίδα πήγε στη γωνία της λέγοντας πως θέλει να αποσυρθεί, καθώς την κτυπούσε ένας ουσιαστικά άνδρας πυγμάχος! Αυτό, τελικά, έγινε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αφού δέχθηκε και δεύτερη γροθιά, με την ίδια να δηλώνει στη συνέχεια πως δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και ότι δεν θεωρεί ήττα αυτό που έγινε αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει άνδρα. Χθες ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Μ. Σαλβίβι ζήτησε από την ΔΟΕ να αποσύρει τους τραβεστί ειδικά από τα μαχητικά αθλήματα γιατί κινδυνεύει η ζωή των αθλητριών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας τους έχει αποκλείσει, αλλά η ΔΟΕ επέτρεψε στους τραβεστί να συμμετέχουν ως «γυναίκες» στην Ολυμπιάδα του Παρισιού!

Επίθεση της ΔΟΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας ...

Η....''Αλγερινή'' δεν είναι η μόνη πυγμάχος που έχει κάνει αλλαγή φύλου ή είναι trans ή intersexual και συμμετέχει στους Αγώνες. Είναι και η Ταϊβανέζα Λιν Γιου Τινγκ.
Ήδη, παλαίμαχοι αθλητές έχουν προειδοποιήσει με δηλώσεις τους πως η συμμετοχή ανδρών που συμμετέχουν σε αγώνες ως γυναίκες, μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και θάνατο αθλητριών. Αυτό θέλησε ίσως να αποφύγει η Ιταλίδα πυγμάχος.
Σημείο – κλειδί στην υπόθεση είναι η διαγραφή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας από τη ΔΟΕ. Η παγκόσμια ομοσπονδία της πυγμαχίας, η IBA, απαιτεί τεστ χρωμοσωμάτων για να αποκλειστούν οι transgender και οι intersex αθλητές/αθλήτριες. Όμως εδώ έρχεται η έκπληξη:
Η ΔΟΕ έχει διαγράψει την ΙΒΑ, δήθεν για λόγους διαφάνειας. Ο αληθινός λόγος είναι πως ο Πρόεδρος είναι Ρώσος, ενώ βασικός χορηγός -χρηματοδότης η Ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών Gazprom. Φήμες έλεγαν πως οι ''δυτικοί'' ετοιμάζουν νέα ''Παγκόσμια Ομοσπονδία'', όμως οι Εθνικές Ομοσπονδίες στηρίζουν την ΙΒΑ και έτσι το εγχείρημα απέτυχε. Το τουρνουά πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, το διοργανώνει η ίδια η ΔΟΕ, η οποία, μαντέψτε: δεν έχει κανόνες για τους/τις transgender και intersexual ....
Το συμπέρασμα είναι πως στη νέα εποχή του αθλητισμού, η....''Ολυμπιακή οικογένεια'' μάλλον απομακρύνεται με ταχείς ρυθμούς από τις βασικές αξίες του ....''ευ αγωνίζεσθαι''. Δηλαδή αν ο Μάικ Τάισον δηλώσει γυναίκα....όλα καλά ;;; Εξάλλου κάπου εδώ πολλοί άρχισαν να λένε ''ως εδώ'' με τον ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σλοβακίας, Τόμας Ταράμπα, ο οποίος επρόκειτο να εκπροσωπήσει τη χώρα στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων που ανακοίνωσε όμως πως θα απέχει λόγω των «απωθητικών συμβόλων της παρεκκλίνουσας παρακμής», τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, κυριάρχησαν στην τελετή έναρξης......

Δεν υπάρχουν σχόλια: