Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ - ΤΡΑΜΠ !!!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε την Πέμπτη στο Αμβούργο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου της G20, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να έχουν την πρώτη τους πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής, για να συζητήσουν πολλά ακανθώδη θέματα, όπως η κρίση στην Ουκρανία, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Και όλα αυτά την περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον είναι, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και τις δυτικές κυρώσεις εις βάρος της, στο χειρότερο σημείο τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η συνάντηση αυτή «είναι κρίσιμης σημασίας για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια». Από την πλευρά του ο Τραμπ επέκρινε την Πέμπτη από τη Βαρσοβία την «αποσταθεροποιητική» συμπεριφορά της Ρωσίας.
Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών αναμένεται θα παρακολουθηθεί στενά. Κάθε έκφραση του προσώπου και χειρονομία των δύο θα αναλυθεί τόσο όσο και τα λεγόμενά τους, καθώς ο κόσμος θα προσπαθήσει να «διαβάσει» πώς θα τα πάνε ο Τραμπ, ένας πρώην επιχειρηματίας, με τον Πούτιν, έναν πρώην κατάσκοπο.
Στις ΗΠΑ υπάρχει η ανησυχία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, νέος στο πεδίο της πολιτικής ο οποίος ακόμη τώρα αναπτύσσει την πολιτική του απέναντι στη Ρωσία, θα είναι λιγότερο προετοιμασμένος από τον Πούτιν, που έχει αντιμετωπίσει τους δύο προηγούμενους Αμερικανούς προέδρους και δεκάδες ηγέτες. T.P.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: