Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ''ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ'' ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣ - Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ !!!

Με κεντρικό σύνθημα ''κανένα λαϊκό σπίτι στην Πάτρα χωρίς ρεύμα'' τις ημέρες των εορτών, σωματεία τα  οποία ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας σε συνεργασία με το Δήμο, συντονίζουν τη δράση τους, προκειμένου  να προχωρήσουν σε ''επιχειρήσεις'' επανασύνδεσης του ηλεκτρικού σε νοικοκυριά που ζουν στο σκοτάδι και βιώνουν την ενεργειακή φτώχεια.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για  τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στον Υπουργό Ενέργειας, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη ΔΕΗ που πραγματοποίησε μαζί με συνδημότες μας που τους έχει κοπεί το ρεύμα.
BEE_7206
Τόνισε ότι η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιάσει τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχές, λαϊκές οικογένειες, που οι περισσότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, σοβαρές αναπηρίες, ασθενείς που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, ενώ αφαιρεί και τους μετρητές από τα ρολόγια.
Στην πόλη μας σε 300 περίπου λαϊκές οικογένειες έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ξεπερνούν τις 10.000 τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ που ενημερώνουν για επικείμενη διακοπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες  για την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου,  έχει προγραμματιστεί σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθεί η ''χαρτογράφηση'' των σπιτιών με κομμένο ρεύμα ανά περιοχή.
Το διάστημα αμέσως μετά την 20η Δεκεμβρίου έως και την παραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν δεκάδες  ''καταδρομικές'' ενέργειες επανασύνδεσης κομμένων ρευμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά, από τα 300 που επίσημα ζουν σήμερα στο σκοτάδι.                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟ ΕΚΠ:
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Απαιτούμε:
•    Άμεση επανασύνδεση όλων τον κομμένων ρευμάτων σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
•    Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό - λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
•    Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
•    Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους άπορους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
•    Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση
που οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας
Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, 10:00πμ
στο κτήριο της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: