Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΓΙΑΤΡΟΙ & ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'Ο ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ !!!

Θέλετε να µάθετε την αλήθεια για την κατάσταση των δηµόσιων νοσοκοµείων της χώρας τις ηµέρες του κορονοϊού; ∆εν θα σας την πούµε εµείς. Τη λένε οι ίδιοι οι γιατροί και νοσηλευτές, οι πραγµατικοί άριστοι, αυτοί που επέλεξαν να υπηρετήσουν µε χίλια προβλήµατα και µε µισθούς ντροπής τη δωρεάν δηµόσια υγεία. Νοσηλευτικό προσωπικό που μπαίνει στα τμήματα ενός τρομακτικά αόρατου εχθρού, του κορονοϊού, με απλές χειρουργικές μάσκες επειδή δεν έχει μάσκες υψηλής προστασίας. Οι ήρωες της δηµόσιας υγείας που ράβουν μόνοι τους πάνινες μάσκες, αγοράζουν αυτές που χρησιμοποιούν οι κηπουροί για να κόβουν τον χλοοτάπητα και βάζουν από μέσα φίλτρα απορροφητήρα και φίλτρα καφέ. Κι αν δεν έχουν γάντια, τους λένε… δεν πειράζει, να πλένετε καλά τα χέρια σας αν δεν έχουν αρκετές μάσκες… να φοράνε την ίδια όλη την ημέρα.  Πολλώ δε μάλλον που δεν γίνονται καν τεστ στους γιατρούς και νοσηλευτές αν δεν έχουν πυρετό και που η καραντίνα είναι επταήμερη. Δηλαδή θα επιστρέφουν στα νοσοκομεία και θα μεταδίδουν τον ιό. Κι όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν οι εφεδρείες. Γι' αυτούς τους λόγους κατέφυγαν στην κίνηση απόγνωσης να καλέσουν εθελοντές.  Ναι, κυρίες και κύριοι αναγνώστες, αυτά και άλλα χειρότερα διαδραµατίζονται τις ηµέρες του κορονοϊού στα δηµόσια νοσοκοµεία µας. Θα μπορούσαν να επιτάξουν τα πάντα από τον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με κλίνες, αντιδραστήρια, υλικά και να μην τους δίνουν και λεφτά παραπανίσια, 30.000.000 ευρώ για το σύνολο των αντιδραστηρίων και 1.600 από 800 την κλίνη.
Ειδικό προσωπικό και γιατροί κάνουν μαζικά αιτήσεις για να προσληφθούν, αλλά στην ουσία είδαμε την κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει και να ρίχνει το μπαλάκι του εθελοντισμού. Θα μπορούσε να πει - με ΠΝΠ όπως έχει κάνει για τόσα άλλα - ότι θα πάρει όλους τους αιτούμενους τώρα. Πόσες αιτήσεις έγιναν για τις 2.000 θέσεις του λοιπού (νοσηλευτές κ.λπ.) προσωπικού; 45.000 κόσμος. Να τους πάρει όλους τώρα. Ετσι ενισχύεις το σύστημα υγείας και όχι κάνοντας συμβάσεις ενός δύο ετών.
Στο Σωτηρία, παρότι έχουν γεμίσει δύο μονάδες, υπάρχει ΜΑΦ πλήρως εξοπλισμένη, αλλά επειδή δεν έχει προσωπικό δεν λειτουργεί. Στο Σισμανόγλειο και σε άλλα νοσοκομεία το προσωπικό έχει αρχίσει να ράβει πάνινες μάσκες. Σε νοσοκομείο στη Χίο αγόρασαν χλοοκοπτικές μάσκες που χρησιμοποιούν οι κηπουροί για να κόβουν τον χλοοτάπητα. Αλλοι βάζουν φίλτρα απορροφητήρα ή φίλτρα καφέ μέσα από τις πάνινες μάσκες. Τραγική κατάσταση. Οι αποθήκες στέλνουν πλέον χάρτινες μάσκες. Και φυσικά έχουμε έλλειψη στις ειδικές μάσκες αυξημένης προστασίας FFP3, τις έχουμε με το σταγονόμετρο. Γι’ αυτό και δόθηκαν οι απαράδεκτες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ ότι αν δεν έχεις γάντια, να πλένεις τα χέρια σου αν δεν έχετε αρκετές μάσκες, να τις φοράτε όλη μέρα. Από τη μία παραδέχεται ότι δεν υπάρχει υλικό και από την άλλη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Γιατί αυτό που μας μένει τελικά για να σταθούμε όλοι όρθιοι είναι η υγεία των υγειονομικών. Στον πόλεμο έχεις και δεύτερη και τρίτη γραμμή μάχης. Εδώ έχουμε μόνο μία. Την έχασες; Τέλειωσες! Την επόμενη περίοδο θα λογαριαστούμε για το ποιος έχει την ευθύνη που έφτασε το σύστημα ως εδώ, πώς έπρεπε να ήταν, ποιοι παλεύουν για τις δημόσιες δομές, ποιοι στηρίζουν ιδιώτες.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: