Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΤΡΑ : ''ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ'' Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΟ ''ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !!!

ΤΗ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ Η ΠΑΤΡΑ

Με κοινωνικό τιμολόγιο έχει καθορίσει η ΔΕΥΑΠ την τιμή σε 6.200 νοικοκυριά.
Στα χρόνια της Λαϊκής Συσπείρωσης στη διοίκηση του Δήμου Πατρέων (2014 – 2020) οι μειώσεις του τιμολογούμενου νερού καθώς και των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ είναι σε ποσοστά 35% έως 50% γι αυτό και η Πάτρα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των άλλων μεσαίων και μεγάλων δήμων με το φθηνότερο νερό.
Τα στοιχεία που δόθηκαν από τη ΔΕΥΑΠ στη δημοσιότητα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην αντιπολίτευση για την τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Αρχής, παρότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν προσπάθειες αμφισβήτησης των δεδομένων.
Οι αριθμοί, όμως, είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν την αλήθεια. Και αυτή είναι ότι η Πάτρα συγκριτικά με άλλες πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σέρρες, Καλαμάτα, Άργος, Καστοριά κ.ά. έχει το πιο φθηνό τιμολόγιο νερού.
Η έρευνα της ΔΕΥΑΠ παρουσιάστηκε σήμερα σε ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας ''Νεολόγος''. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, μαζί με τα στοιχεία της έρευνας, αναφέρθηκε και στην κοινωνική πολιτική της Επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι 6.200 νοικοκυριά έχουν ενταχθεί σε καθεστώς μεγάλης έκπτωσης στην τιμή του νερού, λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά κριτήρια.
(Σ.Σ. Η ΔΕΥΑΠ έδωσε στη δημοσιότητα και πίνακα με σειρά από πόλεις και τις χρεώσεις που κάνουν οι αντίστοιχες ΔΕΥΑ όπου φαίνονται και οι διαφορές). ''ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ'' Λοιπόν κύριοι της αντιπολίτευσης επειδή το ΨΕΜΑ έχει κοντά ποδάρια ''Να ξεπλύνεις και τα αμαρτήματα της ψυχής σου, όχι μόνο το πρόσωπό σου''. Το καταπληκτικό με τη φράση είναι ότι διαβάζεται το ίδιο, τόσο ξεκινώντας από τα αριστερά προς τα δεξιά, όσο και αντίστροφα!
Αυτού του είδους οι επιγραφές ονομάζονταν ''καρκινικές'' και πήραν το όνομά τους από τον καρκίνο, τον γνωστό μας κάβουρα και τον χαρακτηριστικά…ανάποδο τρόπο που περπατά....

 Ρεπόρτερ



Δεν υπάρχουν σχόλια: