Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ....ΜΕ ΤΗ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' Ή....ΜΕ ΤΗ ''ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' !!! [ video ]

Είναι τρομακτική η σκέψη, μετά από όλα αυτά, να εκλεγεί ξανά ο Όρμπαν του Νότου. Να πάρει επιβεβαίωση για όσα έκανε, άλλοθι για να κάνει κι άλλα.
Σκέψου να είσαι ο Ράμμος, η Τουλουπάκη, οι δημοσιογράφοι που κυνήγησε, οι άνθρωποι που παρακολουθεί και για τους οποίους έχει εκβιαστικά στοιχεία.
Και από την άλλη σκέψου να είσαι ένας από τους λειτουργούς του συστήματός του, δημοσιογράφος του μητσοτακικού payroll, επιχειρηματίας της αυλής του, κρατικός υπάλληλος καταστολής, Φρουρός του μητσοτακισμού.
Με τι φόβο θα ζουν οι πρώτοι και με τι ασυδοσία θα λειτουργούν οι δεύτεροι; Και αν δεν είναι αυτό τυραννία, Χούντα, καθεστώς, τότε ποιό είναι;
Τα τελευταία πολλά χρόνια έχουμε μιλήσει για "τέλος της Μεταπολίτευσης", "κρίσιμες εκλογές", "αλλαγή ιστορικής περιόδου". Ίσως δικαίως, ίσως αδίκως. Δεν πέρασε και λίγα η χώρα.
Όμως οι εκλογές που έρχονται είναι αυτές που θα κρίνουν αν η Ελλάδα μπορεί να παραμένει στο club των πολιτισμένων κρατών, από το οποίο όλο και περισσότερο εξερχόμαστε πια.
Αν θα είναι μια ευνομούμενη πολιτεία ή μια μητσοτακική νεοσυντηρητική τυραννία. Αν θα είναι Δημοκρατία ή Ολιγαρχική Φεουδαρχία. Αν η εκτροπή θα συντελεστεί αμετάκλητα ή θα το παλέψουμε.
Και σε αυτό τον αγώνα δεν δικαιούται κανείς ούτε να απέχει, ούτε να ναι-μεν-αλλάζει, ούτε να υπεκφεύγει με μαξιμαλισμούς και ιδεολογικές καθαρότητες.
Είναι πολύ πιο πρωτόγονο το διακύβευμα. Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατία ή Εκτροπή, Δημοκρατία ή Τυραννία.
Ως εδώ, η χώρα κατρακυλάει και σε λίγο δεν θα υπάρχει γυρισμός για κανέναν. Και κυρίως για αυτούς που νομίζουν ότι δεν θα τους αγγίξει η εκτροπή.
Όλους τους αγγίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η συγκέντρωση πληροφορίας είναι ισχύς. Η ισχύς είναι συγκέντρωση πλούτου. Η συγκέντρωση πλούτου και ο έλεγχος της ροής του χρήματος εκ μέρους κέντρων εξουσίας είναι εναντίον όλων.
Όταν θυμηθείς να μιλήσεις, θα σε συνθλίψουν σαν μυρμήγκι. Και τότε θα είναι αργά. Πρέπει να φύγουν τώρα! Οι πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν! Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: