Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΡΩΣΙΑ : Η ΔΥΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ F16 ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ !!! [ video ]

Η Δύση καταφεύγει σε βήματα που δημιουργούν μια υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία και η χώρα θα συνεχίσει να αμύνεται χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα Lenta.ru .
«Όταν ξεκίνησε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενίσχυσαν τον πόλεμο δια αντιπροσώπων τους εναντίον της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, είχαν ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο το 2014. Αναμφίβολα, επιθετικά βήματα από μη φιλικά κράτη δημιουργούν μια υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία».

Τα F-16 αποτελούν απειλή… στην πυρηνική σφαίρα
«Το ίδιο το γεγονός ότι η Ουκρανία θα διαθέτει αεροσκάφη F-16 που είναι ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως δυτική απειλή στην πυρηνική σφαίρα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov.
«Παράδειγμα εξαιρετικά επικίνδυνης εξέλιξης γεγονότων είναι τα σχέδια των ΗΠΑ να προμηθεύσουν το καθεστώς του Κιέβου με μαχητικά αεροσκάφη F-16».

«Έχουμε ενημερώσει τις πυρηνικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα αυτών των πολεμικών αεροσκαφών να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Ένα από τα εμπόδια γύρω από την παράδοση των F-16 στην Ουκρανία είναι η εύρεση ασφαλών βάσεων από τις οποίες θα απογειώνονται, θα προσγειώνονται και θα σταθμεύουν για επισκευές. Και αυτό γιατί όλα τα ουκρανικά αεροδρόμια έχουν βομβαρδιστεί από τη Ρωσία. Στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα να σταθμεύουν αυτά τα αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις γειτονικών χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία.
Στην περίπτωση που τα μαχητικά βρίσκονται σε βάσεις εκτός της Ουκρανίας, θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτές τις βάσεις και πώς θα τις πλήξουμε»
,
απείλησε ο
S. Lavrov. «Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να εμπλακεί ακόμη περισσότερο το ΝΑΤΟ σε αυτή τη σύγκρουση», πρόσθεσε. Καμία από τις διαβεβαιώσεις τους δεν θα βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση.
Κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων, ο στρατός μας δεν θα έχει καθαρή εικόνα εάν κάθε συγκεκριμένο αεροσκάφος αυτής της κατηγορίας είναι εξοπλισμένο ή όχι στο να φέρει πυρηνικά όπλα.
Το ίδιο το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός θα διαθέτει τέτοια συστήματα θα θεωρηθεί από εμάς ως απειλή από τη Δύση στο πλαίσιο της πυρηνικής σφαίρας»
, πρόσθεσε ο
S. Lavrov.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: