Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ : ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!! [ video ]

Στο καλό κλίμα που υπήρξε στη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να χτίσουμε στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, καθώς άλλαξαν πολλά πράγματα στις σχέσεις των δυο χωρών μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και την έμπρακτη συμπαράστασή της χώρας μας.
«Η σημερινή συνάντηση επαλήθευσε τη διάθεση για μια νέα επανεκκίνηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και για έναν πιο σαφή οδικό χάρτη για το πώς θα κινηθούμε τους επόμενους μήνες» είπε, ενώ σημείωσε και την πρόθεση των δυο ηγετών να ξανασυναντηθούν προς το τέλος του έτους, στη Θεσσαλονίκη, σε ανώτατο επίπεδο με θετική ατζέντα στο μενού. «Δεν λύθηκαν, βεβαίως, όλα τα προβλήματα, αλλά υπάρχει διάθεση να επαναπροσεγγίσουμε το πλαίσιο των σχέσεών μας από μια θετική σκοπιά», είπε χαρακτηριστικά ο
Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Για τις διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως το πλαίσιο που οραματίζεται για μια καλή συνεργασία έχει τρεις άξονες.
Ο πρώτος, ο πολιτικός διάλογος υπό την καθοδήγηση των υπουργών Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η βασική διαφορά μας ήταν και παραμένει το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών. Ο δεύτερος είναι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που μπορούν να αποδώσουν καρπούς και ο τρίτος άξονας η λεγόμενη θετική ατζέντα, σε μια δουλειά που έχει γίνει από τον πρώην ΥΦ.ΥΠ.ΕΞ. Κ. Φραγκογιάννη και αφορά σε οικονομικά θέματα - ενεργειακά θέματα καθώς και τομείς στους οποίους μπορούν να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. «Αυτά μπορούν να οικοδομηθούν στη Θεσσαλονίκη πριν το τέλος του έτους» είπε ο πρωθυπουργός.
«Κάνουμε μια συγκρατημένη νέα αρχή με την Τουρκία και αυτό προσαρμόζει αυτά που μπαίνουν στη συζήτηση» είπε ακόμα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: