Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΓΑΛΛΙΑ : ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ !!! [ video ]

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εν μέσω των τεράστιων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι και χθές, καθώς το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι εάν τελικά θα αναγκαστεί να παραιτηθεί άν δεν καταφέρει να ελέγξει αυτό το τεράστιο κύμα της λαϊκής οργής. Η γαλλική κυβέρνηση πλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα και απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις, μετά τα άγρια επεισόδια αντικυβερνητικών διαδηλωτών των ''κίτρινων γιλέκων'' και δυνάμεων ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερους από 65.000 αστυνομικούς και μέλη των γαλλικών δυνάμεων καταστολής θα θέσει επί ποδός η γαλλική κυβέρνηση το Σάββατο για να αντιμετωπίσει τη νέα διαδήλωση των ''κίτρινων γιλέκων''. Ανάμεσα στα έκτακτα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μακρόν είναι και η παρουσία τεθωρακισμένων τη αστυνομίας, αλλά και η παρουσία του στρατού.
Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, μιλώντας ενώπιον της Γερουσίας, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αναπτύξει «έκτακτα μέτρα», ενώ έστειλε εκ νέου μήνυμα προς τους κινηματίες να μην... έρθουν στο Παρίσι. Ο Φιλίπ δικαιολόγησε την ''έκκλησή'' του λέγοντας ότι δεν απαγορεύεται στους διαδηλωτές να εκφραστούν, αλλά τους προειδοποιεί για να αποφευθχεί το ενδεχόμενο «να πέσουν στην παγίδα που στήνουν οι ταραξίες». 
«Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει έκτακτα μέσα που θα προστεθούν στις 65.000 δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη Γαλλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώπιον των γερουσιαστών, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα μέσα.
«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε τη μέγιστη αποφασιστικότητα. Μαχόμαστε εναντίον του μίσους και της βίας» σημείωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.
Αυτή θα είναι η τέταρτη μεγάλων διαστάσεων κινητοποίηση των ''κίτρινων γιλέκων'' στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, ενώ οι διαδηλωτές συνεχώς κλιμακώνουν τη δράση τους.

Στο δρόμο και οι μαθητές, μαζικές προσαγωγές από την αστυνομία

Αποκλεισμένα ή υπολειτουργούν περίπου 200 λύκεια και κολέγια στη Γαλλία, κατά των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που αναζωπυρώθηκαν στον απόηχο του κινήματος αμφισβήτησης των ''κίτρινων γιλέκων''. Oχι δεν είναι εικόνες από μια Αφρικανική - καθεστωτική χώρα. Είναι εικόνες από τη Γαλλία του 2018 και τις χθεσινές συλλήψεις μαθητών λυκείου, στην πόλη Mantes la Jolie, ένα από τα πιο υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού, όπου ζουν πολλοί μετανάστες και παιδιά μεταναστών.

Οι εκπρόσωποι των μαθητών κάλεσαν να διατηρηθεί η πίεση και να ενταθεί το κίνημα σήμερα με μια «γενική κινητοποίηση» πριν από τις αυριανές διαδηλώσεις.
Οι κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν σε ορισμένα πανεπιστήμια, κυρίως στην Τολμπιάκ (Paris 1) και στο Paris-3 Cenier. Σε γενική συνέλευση, οι φοιτητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των ''κίτρινων γιλέκων'' το ερχόμενο Σάββατο. Όλη η χώρα και όχι μόνο το Παρίσι θυμίζει πραγματικά ένα καζάνι που βράζει και ο Γάλλος πρόεδρος αναζητά την βαλβίδα εκτόνωσης αλλά πολλοί εκτιμούν εις μάτην.

Σιωπή Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αποφύγει να μιλήσει για την κοινωνική κρίση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ να κάνει τις ανακοινώσεις και τις όποιες διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, δεν πρόκειται να μιλήσει πριν από το Σάββατο, και την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων που έχει εξαγγείλει το κίνημα των ''κίτρινων γιλέκων''.
Όπως είπε ο εκπρόσωπός του, Μαρκ Φεσνό, ο πρόεδρος θα μιλήσει «όταν αυτό θα είναι χρήσιμο για την επίτευξη της ειρήνης».
Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του περιοδικού της εφημερίδας FIGARO, δείχνει ότι η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου έχει πέσει πολύ γρήγορα πολύ χαμηλά, ακόμη και από αυτήν του τέως προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Στο δρόμο και οι μαθητές, μαζικές προσαγωγές από την αστυνομία
Αποκλεισμένα ή υπολειτουργούν περίπου 200 λύκεια και κολέγια στη Γαλλία, κατά των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που αναζωπυρώθηκαν στον απόηχο του κινήματος αμφισβήτησης των «κίτρινων γιλέκων».


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/12/blog-post_93.html#ixzz5Yykry9VP
Στο δρόμο και οι μαθητές, μαζικές προσαγωγές από την αστυνομία
Αποκλεισμένα ή υπολειτουργούν περίπου 200 λύκεια και κολέγια στη Γαλλία, κατά των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που αναζωπυρώθηκαν στον απόηχο του κινήματος αμφισβήτησης των «κίτρινων γιλέκων».


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/12/blog-post_93.html#ixzz5Yykry9VP

Δεν υπάρχουν σχόλια: