Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. !!! [ video ]

Τη διαδικασία με την οποία η Ελλάδα θα γίνει από δανειολήπτρια, πιστωτής του ΔΝΤ περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή, σε συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με την κύρωση της απόφασης για τις Νέες Διευθετήσεις Δανεισμού, τα λεγόμενα New Arrangements to Borrow (NAB), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Με τη συμφωνία, η Ελλάδα θα γίνει η 39η χώρα που θα ενταχθεί στη συμφωνία....παρέχοντας πρόσθετους πόρους στο Ταμείο με καθυστέρηση 11 ετών από την έγκριση συμμετοχής της χώρας στις Νέες Διευθετήσεις Δανεισμού που προβλέφθηκε, για πρώτη φορά, με απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το 2010.

Με την εν λόγω απόφαση καθορίστηκε από το Ταμείο η συμμετοχή 13 νέων μελών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, καθώς και η αύξηση των πόρων των συμμετεχόντων....προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008.

"Τελικά, η χώρα μας, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, δεν προσχώρησε - το 2010 - στη σχετική απόφαση'', τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται τώρα.

Συγκεκριμένα, με το παρόν Σχέδιο Νόμου ενεργοποιείται η συμμετοχή της Ελλάδας στις Νέες Διευθετήσεις Δανεισμού.

Το ποσό της συμμετοχής ανέρχεται στα 1.681,2 εκατ. SDR, δηλαδή περίπου στα 2 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το Ταμείο είναι ένας θεσμός που βασίζεται σε μερίδια συμμετοχής (quotas), συνεπώς οι συμφωνίες που προβλέπονται στην απόφαση των NAB ενεργοποιούνται όταν δεν επαρκούν τα μερίδια συμμετοχής για να προληφθεί ή να αντιμετωπιστεί μία κρίση του διεθνούς νομισματικού συστήματος.

Συνεπώς, η Ελλάδα, με την κύρωση της εν λόγω συμφωνίας, δηλώνει την ετοιμότητά της να καταβάλει, στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, πόρους, οι οποίοι αθροιστικά δεν θα υπερβαίνουν το προβλεπόμενο στη συμφωνία ποσό, με σκοπό να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κρίση του οικονομικού συστήματος.

Ο Χ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κάλυψη αυτού του ποσού θα γίνει με την χορήγηση δανείων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς το Ελληνικό Δημόσιο, για την παροχή πόρων στο Ταμείο.

Έτσι πλέον, η Ελλάδα, από την πλευρά του δανειολήπτη περνάει στην πλευρά του πιστωτή, στηρίζοντας ουσιαστικά και ενεργά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου αυτό να εκπληρώσει - αποτελεσματικά - τον σκοπό λειτουργίας του. Υπογράφουμε δηλαδή μία σύμβαση με το ΔΝΤ γνωρίζοντας τις μεθοδεύσεις του παγκοσμίως, την συμπεριφορά του απέναντι στην Ελλάδα, καθώς επίσης τα τεράστια σφαλματά του όπως με τους πολλαπλασιαστές ή με τις λανθασμένες προβλέψεις του και δεν καταλαβαίνουμε γιατί μία χώρα με τη δική μας ΔΕΙΝΗ οικονομική κατάσταση θα πρέπει να δανείσει χρήματα στο ΔΝΤ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: