Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

''PLAN B'' ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!! [ video ]

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να είναι στα ύψη, πολλά είναι τα σενάρια για το αν θα κάνουμε Χριστούγεννα με τα πάντα ανοιχτά, με τα μοντέλα που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας να καθορίζουν ποια μέτρα θα εφαρμοστούν στοχεύοντας κυρίως στους ανεμβολίαστους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται να διατηρήσει ελεύθερες τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα ξενοδοχεία αλλά και την αγορά, χωρίς να υπάρχει σκέψη για lockdown. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι αν δεν υπάρξει αναχαίτιση της διασποράς τις επόμενες δύο εβδομάδες θα θέσει σε εφαρμογή ένα «plan Β» στο οποίο θα περιλαμβάνονται ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους όπως για παράδειγμα ο καθολικός αποκλεισμός τους από την εστίαση και ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί για τις εκκλησίες. 
 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα

«Οδικό χάρτη» για τα Χριστούγεννα σχεδιάζει η κυβέρνηση, με στόχο να μην υπάρξουν κλυδωνισμοί στην αγορά και ευρύτερα στην οικονομία, αλλά και να μην στερηθούν και τις φετινές γιορτές οι πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χάρτης αυτός έχει τρία ξεκάθαρα «ναι»:

– Μετακινήσεις

Mε την εκτίμηση που υπάρχει για την πορεία της πανδημίας, θα επιτρέπονται κανονικά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

– Ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν κανονικά και για ανεμβολίαστους, με την υποχρέωση να έχουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ.

– Ανοιχτή αγορά 

Στόχος είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά να λειτουργήσει  πλήρως με μέτρα και τεστ. Ούτε σκέψη για lockdown!

Τα δύο «όχι»

Πρόθεση της κυβέρνησης, ωστόσο είναι να πει και δύο «όχι» σε εισηγήσεις ειδικών, που ήδη ακούγονται:

– Κλαμπ και μπαρ

Να μην αλλάξει τίποτα και να μην υιοθετήσει τη μείωση της πληρότητας ή το να είναι καθήμενοι οι θαμώνες στα κλαμπ και στα μπαρ.

-Σούπερ μάρκετ 

Να μην χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν οι ανεμβολίαστοι.

Υπάρχουν όμως και ορισμένα μέτρα που βρίσκονται ήδη στο «τραπέζι»:

Take Away – Click Away 

Η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει τη μέθοδο του take away για να μην μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στην εστίαση, αλλά και click away για να μην μπαίνουν στα εμπορικά καταστήματα για ψώνια.

Υπάρχει επίσης ένα – μικρό, προς το παρόν – ενδεχόμενο να επιβληθεί και τρίτο rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Ωστόσο, η πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών είναι οι δύο αποκλειστικοί παράγοντες, που θα κρίνουν τα όποια μέτρα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: