Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕ ΝΑΤΟ'Ι'ΚΗ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ....''ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ'' !!! [ video ]

“Η Μεγάλη Βρετανία επέτρεψε στην Ουκρανία να εξαπολύει κτυπήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας” ανακοίνωσε ο Γιούρι Σακ, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού βιομηχανικής ανάπτυξης. Το Λονδίνο επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιεί τους πυραύλους Storm Shadow για να επιτίθεται σε στόχους στο Ρωσικό έδαφος. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα. ''Υπάρχει ήδη προηγούμενο. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη εγκρίνει τη χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow που παρέχονται από αυτό'' δήλωσε ο Γιούρι Σακ σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Χώρες
μέλη του ΝΑΤΟ, η μία μετά την άλλη, άρουν όλους τους περιορισμούς στη χρήση ΝΑΤΟϊκών όπλων από την Ουκρανία δίνοντας το ''πράσινο φως'' για κτυπήματα στρατιωτικών στόχων βαθιά στην Ρωσική ενδοχώρα. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να περάσει ακόμη μία Ρωσική «κόκκινη γραμμή». Aν η Ρωσία δεν αντιδράσει και τώρα, το επόμενο βήμα θα είναι η αποστολή ΝΑΤΟϊκών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.
Πάμε σε επικίνδυνη κλιμάκωση…
Η απόφαση της Δύσης να χτυπήσει η Ουκρανία Ρωσικό έδαφος με όπλα της Δύσης θεωρείται ότι ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν εάν μας χτυπήσουν, θα χτυπήσουμε νατοϊκό έδαφος, θα χτυπήσουμε τα εργοστάσια παραγωγής όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία, θα τα χτυπήσουμε και θα τα διαλύσουμε… θα είναι νόμιμη αντίδραση. Τέτοιες απειλές θα ήταν σίγουρα ρεαλιστικές εάν η εν λόγω χώρα ήταν η Σερβία/πρώην Γιουγκοσλαβία, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη ή οποιοδήποτε από τα δεκάδες κράτη, θύματα της αδιάκοπης επιθετικότητας της πολιτικής Δύσης εναντίον του κόσμου.

Ωστόσο, το να απειλείς μια χώρα όπως η Ρωσία είναι τρελό.Η ίδια η Βαρσοβία θα πρέπει να καταλάβει ότι τα πεδία θερμοπυρηνικών όπλων της Μόσχας στην περιφέρεια του Kaliningrad από μόνα τους θα ήταν αρκετά για να μετατρέψουν την Πολωνία σε μια ραδιενεργή έρημο σχεδόν για πάντα – σε δευτερόλεπτα.
Όσο για το υπόλοιπο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, οι νέοι IRBM (βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς) μπορούν να κάνουν το ίδιο – μέσα σε λίγα λεπτά.

Όσο για τις ΗΠΑ, θα χρειαζόταν λίγο περισσότερο, έως και μισή ώρα στο καλύτερο σενάριο, αλλά το στρατηγικό οπλοστάσιο του Κρεμλίνου είναι απαράμιλλο, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στη Ρωσία ατιμώρητα. Η Δύση δοκιμάζει την αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας που αν και αξιοθαύμαστη δεν είναι ανεξάντλητη.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παραστεί στις 6 Ιουνίου, στις εκδηλώσεις της 80ης επετείου της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν. «Θα έχω την ευκαιρία, όταν ο πρόεδρος Ζελένσκι θα μεταβεί στη Γαλλία με την ευκαιρία της D-Day την προσεχή εβδομάδα, να τον υποδεχθώ και τότε να μιλήσω με μεγάλη ακρίβεια για να ανακοινώσω(;) αυτό που θα κάνουμε». Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να «εξουδετερώσει» τις στρατιωτικές βάσεις απ΄όπου η Ρωσία εκτοξεύει τους πυραύλους της εναντίον του ουκρανικού εδάφους, μεσούσης της συζήτησης για τη χρήση δυτικών όπλων στη Ρωσία. Ο Ο. Σολτς από την πλευρά του προτίμησε να μη γίνει απόλυτα σαφής, δήλωσε πάντως ότι νομικά δεν θα πρόβαλε αντιρρήσεις σε τέτοια προσέγγιση. «Η Ουκρανία έχει κάθε δυνατότητα γι’ αυτό, με βάση το διεθνές δίκαιο». «Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα, (η Ουκρανία) δέχεται επίθεση και μπορεί να αμυνθεί» δήλωσε ο καγκελάριος και διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν τη γερμανική κυβέρνηση ν’ απαγορεύει κάτι τέτοιο με όπλα που προμηθεύει. «Ούτε υπήρξαν ποτέ τέτοιες δηλώσεις, ούτε θα υπάρξουν ποτέ», τόνισε. “Οι πολωνικές αρχές δεν περιορίζουν το Κίεβο στη χρήση πολωνικών όπλων εναντίον στόχων στο «κανονικό» έδαφος της Ρωσίας” δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Άμυνας, Cezary Tomczyk. Στον αέρα του πολωνικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio Zet, ο Tomczyk σημείωσε ότι η Βαρσοβία δεν βάζει πλέον κανέναν περιορισμό στη χρήση οπλικών συστημάτων που μεταφέρονται στον Ουκρανικό στρατό. Όσο πλησιάζει το τέλος τόσο πιο αποφασιστικός γίνεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην αντιρωσική του ρητορική. «Ήρθε η ώρα για τους συμμάχους να σκεφτούν, εάν πρέπει να άρουν ορισμένους από τους περιορισμούς που έχουν θέσει στη χρήση όπλων που έχουν δώσει στην Ουκρανία. Η Ουκρανία δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία λόγω των περιορισμών στις προμηθεύτριες χώρες», πρόσθεσε ο Stoltenberg.
Κατά τη γνώμη του, όταν το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, αυτά δεν ανήκουν πλέον στο ΝΑΤΟ - ανήκουν στην Ουκρανία.
Ο Stoltenberg ενθαρρύνει την εξουσιοδότηση των μελών τoυ ΝΑΤΟ να στείλουν όπλα στην Ουκρανία.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Stoltenberg, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ κλιμακώνει περαιτέρω τη σύγκρουση. Δεν ήταν απλώς μια προσωπική άποψη που εξέφρασε ο Stoltenberg - είναι το επίσημο πρόσωπο του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε.
«Το ΝΑΤΟ φλερτάρει με πολεμική ρητορική ενώ βυθίζεται σε «στρατιωτική έκσταση», σημείωσε. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε», είπε ο Peskov.
Χαρακτήρισε επίσης αντιφατική τη δήλωση Stoltenberg για την πρόθεση του ΝΑΤΟ να μην εμπλακεί σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται ήδη άμεσα στη σύγκρουση. Είναι δεδομένο ότι η Ρωσία θα απαντήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους, εάν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει Ρωσικό έδαφος με Αμερικανικά όπλα.

Η Δύση ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία μόνο όταν χρειάζεται να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε άλλης χώρας. Στη διεθνή σκηνή όμως δεν αποδέχεται κατηγορηματικά καμία ισότιμη μορφή συνεργασίας, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Χάρτη του ΟΗΕ ανέφερε ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ. Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι μια εντελώς απερίσκεπτη ιδέα να εξαπολύσουμε πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία, ακόμη κι αν οι Αμερικανοί, έχουν την δυνατότητα», έχει δηλώσει ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Ρωσία θα μπορέσει να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.
Είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσουν την απάντηση της Ρωσίας.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι Αμερικανικές ελίτ δεν ανησυχούν καθόλου για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στο απελπισμένο βήμα των ΗΠΑ.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden αργά ή γρήγορα θα συμφωνήσει στη χρήση Aμερικανικών όπλων εναντίον του Ρωσικού εδάφους, πρόσθεσε.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ, Michael McCaul, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken να άρει την απαγόρευση στην Ουκρανία να χτυπάει Ρωσικό έδαφος με Αμερικανικά όπλα.
Μάλιστα ο Michael McCaul έδειξε ένα χάρτη του Ρωσικού εδάφους και ποιες περιοχές θα μπορούσαν να καλύψουν οι πύραυλοι ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ.
Για τους Ρώσους μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ με ότι αυτό συνεπάγεται......


Δεν υπάρχουν σχόλια: