Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΕΝΑΣ ΣΚΕΤΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ Ή ΕΝΑΣ Μ@Λ@Κ@Σ ΜΕ....ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ !!!

Δημοψήφισμα για το Ελληνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, σε συνεννόηση με τους εταίρους και εσωτερική διαβούλευση, πρότεινε ο....πρόεδρος του ''Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών'', Γιώργος Παπανδρέου, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε.

Σημείωσε ότι αυτό πρέπει να γίνει για 3 λόγους:

1ον) Γιατί είναι το ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε κυβέρνησης,

2ον) Γιατί εγγυάται ότι καμιά κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα άδικα βάρη ή αποσταθεροποιούν τη χώρα,

3ον) Γιατί θα μπορέσει να αποτελέσει συμβόλαιο και εγγύηση μεταξύ του ελληνικού λαού και των υπόλοιπων λαών της ΕΕ.
Ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε....ένα «Ελληνικό Σχέδιο» μεγάλων αλλαγών το οποίο θα οδηγεί στην ομαλή έξοδο της χώρας στις αγορές, θα δείχνει την απόφαση της χώρας για σύγκρουση με τα κακώς κείμενα, θα....αυξάνει τη διαπραγματευτική ισχύ στη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους. Σχετικά με το εάν θα βοηθούσε μια εξεταστική επιτροπή για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι είναι πάντα ανοικτός να ενημερώσει τους πάντες....για όλες τις λεπτομέρειες της προσπάθειας. Τόνισε ότι....έκανε το πατριωτικό του καθήκον και πως ο ίδιος και η Κ.Ο. σήκωσαν το βάρος. «Δεν δέχομαι όμως να χρησιμοποιούνται θεσμοί ??? για στενά κομματικές σκοπιμότητες ??? και μάλιστα στη λογική ρεβανσισμού ??? ή πόλωσης ??? ή για να δικαιολογήσουν πολιτικές που δεν μπορούν να ληφθούν»??? τόνισε. Δήλωσε περήφανος που....σήκωσε το βάρος και δήλωσε έτοιμος να δώσει πληροφορίες σε όλους....για όλα όσα έχουν γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: