Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΤΡΑ : Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2018. ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ !!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ενέκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018. Σαν Δημοτική Αρχή, έχοντας διαλέξει να είμαστε με τους απλούς ανθρώπους της δουλειάς, τη νεολαία, τους πρόσφυγες - μετανάστες, τους απόμαχους του μόχθου και φέτος αντιστοιχίζουμε τα έργα και τις δράσεις του Δήμου στην κατεύθυνση να παρέχεται η μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση στα προβλήματά τους. Ενημερώνουμε ότι έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση κυρίως από προγράμματα και προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης των εξής έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 70 εκ € .
1. Αρσάκειο
2. Παιδικός σταθμός Μανιακίου
3. Αποθήκες ΑΣΟ
4. 3ο Γυμνάσιο
5. Αναπλάσεις του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Άνω – Κάτω Πόλη, Ζαρουχλέϊκα, Γούβα, Απόλλων, Πλαζ, ποδηλατόδρομος, έργα αποχέτευσης, ύδρευσης κλπ.
6. Δρόμος προς μυκηναϊκό νεκροταφείο
7. Σήμανση οδών της πόλης
8. Παλαιά Σφαγεία
Έχουμε έτοιμες μελέτες και διεκδικούμε από την κυβέρνηση χρηματοδότηση για :
1. Παλιό Νοσοκομείο 11 εκ €,
2. 12ο Δημοτικό Σχολείο 8 εκ €,
3. Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων 6 εκ €,
4. Εργοστάσιο Τέχνης Λαδόπουλου 1,2 εκ €
5. Πλατεία Αγίου Αλεξίου 0,77εκ. €                                                  
Θα έχουν προστεθεί δε μέχρι τις αρχές του προσεχούς έτους, δέκα επτά (17) νέα απορριμματοφόρα, τέσσερα (4 ) σάρωθρα, έξι (6) φορτηγά, τρία (3 ) JCB, τρεις (3) φορτωτές, ένας (1) τράκτορας μεγάλος, 3.000 κάδοι, επτά (7) μεγάλα απορριμματοκιβώτια κλπ όπως φαίνεται και σε ξεχωριστή έκθεση.  Χωρίς ένα ευρώ δάνεια και με χρήματα κυρίως του Δήμου αλλά και μέσω Πράσινου Ταμείου, ΕΣΠΑ, Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Επίσης, λόγω της προβληματικής κατάστασης δεκάδων χιλιομέτρων οδών της Πόλης, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 δίνεται ξεχωριστό βάρος στη μελέτη και δημοπράτηση νέων έργων συντήρησης και ανακατασκευής τους ,ύψους 3 εκ. ευρώ περίπου.
Ο Πατραϊκός λαός, ο Δήμος, πέραν των ανωτέρω, δικαιούται την παραχώρηση και την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου, από το Κολυμβητήριο μέχρι το Διακονιάρη, που υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις. Την παραχώρηση και την ανάπλαση του Ριγανόκαμπου, (θέμα για το οποίο η κυβέρνηση σιωπά απαράδεκτα), την σκοποβολή στην Αρόη, χώρους στο ΚΕΤΧ.


Ύψος Τεχνικού Προγράμματος 2018

Το ύψος του Τεχνικού προγράμματος 2018 ανέρχεται σε 27,7 εκ ευρώ ενώ τα έργα και οι πηγές χρηματοδότησης τους αναφέρονται στους σχετικούς πίνακες.
Αναλυτικότερα τα εγκεκριμένα έργα από πόρους ΕΣΠΑ ανέρχονται σε 5,2 εκ ευρώ, από Π.Δ.Ε προγράμματα δημοσίων επενδύσεων 4,0 εκ. ευρώ, από ίδιους πόρους 8,9 εκ. ευρώ και λοιπούς πόρους (ΣΑΤΑ, ΣΑΤΑ Σχολείων, Πράσινο ταμείο, ΥΠΠΟ κ.λπ.) 9,6 εκ ευρώ . Σημειωτέον ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 δεν μπορούν να αναγραφούν έργα προϋπολογισμού ύψους 20 εκ. ευρώ περίπου από ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ κλπ αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκρίσεις τους σε κωδικούς (π.χ. Β.Α.Α.)                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: