Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ....ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ !!!

Και το όνομα αυτού; Κίνημα Αλλαγής! Αυτό προτείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς που θα συγκροτηθεί με το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές της άνοιξης. Από το ΠΑΣΟΚ στην ''Δημοκρατική Συμπαράταξη'' κι από εκεί στο ''Κίνημα Αλλαγής''. Ο....''νέος φορέας'' της ''κεντροαριστεράς'' απέκτησε ΑΦΜ, όνομα και αρχηγό πριν αποκτήσει πολιτική και οργανωτική ταυτότητα. Πρόκειται για ένα πολιτικό παράδοξο. Πρόκειται όμως και για την μόνη σίγουρη οδό προκειμένου να διασφαλιστεί, σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον, η ενότητα του ''νέου φορέα''
και η επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Κοινώς, για να πάνε μαζί – όπου κι εάν πάνε τελικά – η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Καμίνης και οι λοιπές δυνάμεις του χώρου, απαιτείται ισχυρή δόση....δημιουργικής πολιτικής ασάφειας και εξίσου ισχυρή εκλογική προοπτική.
Χρειάζεται, δηλαδή, όπως λένε πρόσωπα κοντά στην πρόεδρο της ''Δημοκρατικής Συμπαράταξης'', “ευλαβική τήρηση της γραμμής των ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ” και, μαζί, και μια νέα δυναμική για τον ενιαίο φορέα που θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να συμβάλει στον επαναπατρισμό παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τότε τα δύο κόμματα παραμένουν στη Βουλή με την ονομασία Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. «Δεν θα είναι είδηση οι συναντήσεις μας πια, θα είναι κάτι συνηθισμένο. Προχωράμε σ’ ένα μεγάλο ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις», ανέφερε η Φ. Γεννηματά. «Ισχυρή αντιπολίτευση επί δύο, μία φωνή. Ένα μεγάλο συνέδριο για κατι νέο, για ένα ενιαίο κόμμα», συμπλήρωσε ο Σ. Θεοδωράκης. Με το όνομα συμφωνεί και ο Γιώργος Παπανδρέου (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) με τον οποίο η Φώφη Γεννηματά είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία. Ο ''νέος φορέας'' θα μετριέται στο εξής και με αυτό το όνομα από τις δημοσκοπήσεις – η τελευταία, της Metron Analysis, έδωσε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ένα 12.5% στην εκτίμηση ψήφου. Και αυτό το όνομα θα τεθεί προς έγκριση στο ιδρυτικό συνέδριο της νέας παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: