Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

12ΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ....ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ KURZΤΣΟΤΑΚΗΣ !!! [ video ]

Νόμος του κράτους είναι πλέον στην Αυστρία η 12ωρη καθημερινή εργασία ή η εξηντάωρη εβδομαδιαία εργασία, με τις ψήφους της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Νέα Αυστρία». Ο νόμος θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου.
Μετά από πολύωρη συζήτηση στην αυστριακή Βουλή, εγκρίθηκε τελικά το αντεργατικό νομοσχέδιο, που είχε προκαλέσει την αντίδραση χιλιάδων πολιτών της Αυστρίας προ ημερών.
Περίπου 100.000 πολίτες είχαν διαδηλώσει το Σάββατο στους δρόμους της Βιέννης κατά του νομοσχεδίου που προωθούσε η κυβέρνηση Κουρτς.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο «κανονικός» χρόνος εργασίας θα συνεχίσει να παραμένει στις οκτώ ώρες ημερησίως ή σαράντα ώρες εβδομαδιαίως, ενώ με την νέα παράταση του ωραρίου χαλαρώνουν οι κανόνες για την απασχόληση και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απασχολούνται έως και δώδεκα ώρες την ημέρα ή έως και 60 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αναμένεται να υποκύπτουν στις ορέξεις των εργοδοτών που θα έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο νόμο.


Δηλώσεις - Σοκ από Μητσοτάκη: Το οχτάωρο και η σταθερή εργασία είναι ξεπερασμένα

Νωρίτερα έδωσε τα διαπιστευτήρια του, πιο απροκάλυπτα από ποτέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας προ μηνός στο «digital economy forum 2018» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

«Η δια βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά, αλλά και κλάδους πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο. Το κλασικό "δυτικό" ωράριο "9 με 5", στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο», ήταν, επί λέξει, η απίστευτη δήλωση του προέδρου της ΝΔ.
Συνεχίζοντας το νεοφιλελεύθερο παραλήρημά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Σε περιβάλλον τέτοιας τεχνολογικής επανάστασης οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες.
Για αυτό, η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης, σε ένα περιβάλλον γήρανσης του πληθυσμού, ιδίως στην Ευρώπη και στις αναπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Είναι κοινό μυστικό πλέον πως η Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι μια τεράστια εργασιακή "γαλέρα". Και δεν το κρύβουν.

Δείτε το βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: