Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ....ΤΑ 170 ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ !!!

Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξαν, ότι οι φιλοζωικές τους διακηρύξεις είναι κενές λόγου.
Αποτελεί όνειδος για το εθνικό κοινοβούλιο της χώρας, τους βουλευτές και τους υπουργούς να καταψηφίσουν την προστασία και την ευζωία των ζώων, όταν όλες οι σύγχρονες και πολιτισμένες χώρες την έχουν κατοχυρώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Τα μικροκομματικά συμφέροντα ενόψει εκλογών απέτρεψαν την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων, η οποία θα επηρέαζε αναπόφευκτα τους ιδιοκτήτες παραγωγικών ζώων και θα έφερνε στην επιφάνεια τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Είναι χαρακτηριστική η άθλια ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυνηγητική Ομοσπονδία Ελλάδας, όπου επαίρεται για το μπαράζ επαφών που είχε προκειμένου να αποτρέψει την προστασία των ζώων.
Τα πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα γύρω από τα ζώα επομένως και όχι τα κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία του περιβάλλοντος ήταν οι λόγοι για την πρωτοφανή αυτή απόφαση της Βουλής να αρνηθεί να προστατευθούν τα ζώα μέσα από το Σύνταγμα, όταν η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία διεθνώς στην κακοποίηση και την κακομεταχείρισή τους.                                 Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Υπέρ του άρθρου της ''προστασίας και ευζωίας των υπόλοιπων ένβιων όντων'', ψήφισαν 92 βουλευτές, κατά ψήφισαν 130 και παρών ψήφισαν 40. Επομένως απορρίφθηκε.
Τα ''υπέρ'' ήταν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (λιγότεροι από τους μισούς), 15 ανεξάρτητοι και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ.
Κατά και παρών ψήφισαν οι ΝΔ - ΧΑ - ΚΙΝΑΛ, ό,τι έχει μείνει από Ποτάμι - ΑΝΕΛ - ΕΚ. Και οι άλλοι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί τους και οι ….οικολόγοι πράσινοι !!!

ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Πάντως εν όψει και των σχεδιαζόμενων επενδύσεων (ξεπουλημάτων) στα δάση, στις ακτές, στα βουνά και όπου αλλού καλοκοιτάζουν οι διάφοροι επενδυτές, δε θα ήθελαν να έχουν άλλο ένα ''νομικό πονοκέφαλο'' και μάλιστα συνταγματικό.

Τους φτάνουν οι διάφοροι τρελοί που συνεχίζουν να παλεύουν για να σωθεί η παραλία της καρέτα – καρέτα, για να μη καταστραφούν τα βουνά από τις ανεμογεννήτριες, για να μη δωθούν οι ακτές στα ξενοδοχεία, για να σωθούν οι Σκουριές κι οι Λευκίμμες.
Φαντάζεσαι να τους χαρίσεις και μια συνταγματική διάταξη για τα ζώα στο σύνολό τους κι όχι μόνο τα κανίς του Κολωνακίου;
Δε μοιάζει λοιπόν κι αυτά να είναι άσχετα από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ (καλά κι όλοι οι άλλοι) απέρριψε την τροπολογία.


ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ
ΣΥΡΙΖΑ
Σία Αναγνωστοπούλου : Όχι
Κώστας Σπαρτινός : Όχι
Ανδ.Ριζούλης : Όχι

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Α.Κατσανιώτης : Όχι
Ιάσ. Φωτήλας : Όχι

ΚΙΝΑΛ
Θ.Παπαθεοδώρου : Ήταν για…γκαζόζα !

ΚΚΕ
Ν.Καραθανασόπουλος : ΄΄Ναι΄΄

Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα :
Ν.Νικολόπουλος ΄΄Ναι΄΄

Zoosos

Δεν υπάρχουν σχόλια: