Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ''S400'' ΓΙΑΤΙ ΟΙ ''PATRIOT'' & ''AEGIS'' ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!! [ video ]

Την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-300 ή S-400 πρότεινε στη Σαουδική Αραβία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στον απόηχο των επιθέσεων που σημειώθηκαν το Σάββατο σε διυλιστήρια της χώρας.

«Προκειμένου να προστατεύσουν... τη χώρα τους, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την κατάλληλη βοήθεια στη Σαουδική Αραβία, και αρκεί η πολιτική ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να λάβει σοφή απόφαση, όπως έκαναν προηγουμένως οι ηγέτες του Ιράν, έχοντας αγοράσει τους S-300 ή ο πρόεδρος Ερντογάν, αγοράζοντας το τελευταίο σύστημα αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία. Θα προστατεύσουν με αξιόπιστο τρόπο κάθε υποδομή στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος.
Πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σχολίασε ότι το σύστημα αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας με τους 88 πυραύλους Patriot δεν κατόρθωσε να σταματήσει δεκάδες drones και πυραύλους κρουζ.
Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε εξάλλου υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Το σύστημα αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας με τα 88 συστήματα εκτοξευτών πυραύλων Patriot δεν κατόρθωσε να σταματήσει την επίθεση, επιτρέποντας σε δεκάδες drones και πυραύλους να φτάσουν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Τα συστήματα Patriot και Aegis δεν είναι έτοιμα να αποκρούσουν επίθεση με μαζική χρήση εναέριων όπλων. Όπως πρόσθεσε, δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, ενώ έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα.
Αν ένα τέτοιο πλέγμα αεροπορικής άμυνας – όπως το ισχυρό πεδίο ραντάρ που ανέπτυξαν οι ΗΠΑ στην βόρεια Σαουδική Αραβία – δεν απέτρεψε την επίθεση, αυτό σημαίνει ότι οι προδιαγραφές των συστημάτων Aegis και των πυραύλων Patriot δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους απόδοση. Φαίνεται πως τα συστήματα είναι αναποτελεσματικά.  Ο Μάικ Πομπέο όταν ρωτήθηκε για την αποτυχία των Patriot κατά τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία απάντησε ότι ορισμένες φορές τα πυραυλικά συστήματα δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα..... 
Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: