Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΙΡΑΝ : ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !!! [ video ]

«Έχουμε πολλές επιλογές απέναντι στην Τεχεράνη, τις επόμενες ώρες θα μάθετε τις κυρώσεις», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβη την Τετάρτη (18/09) στη διαβεβαίωση πως διαθέτει «πολλές επιλογές» για να απαντήσει στο Ιράν, μετά τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, πίσω από τις οποίες η Ουάσιγκτον βλέπει την Τεχεράνη.
Λέγοντας πάντως, ότι… «η έσχατη επιλογή σημαίνει το να πάμε σε… πόλεμο». Δήλωση με την οποία βάζει «μπουρλότο», μετά τα τελευταία γεγονότα στον Περσικό Κόλπο, με την κατάσταση να… μυρίζει «μπαρούτι».
Λίγες ώρες πριν και η Σουηδική Αραβία υπογράμμισε, μέσω συνέντευξη Τύπου… «Μας χτύπησαν πύραυλοι και drones από το Ιράν». Παρουσιάζοντας συντρίμμια των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ που, όπως λένε, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.
«Υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχει η έσχατη επιλογή και υπάρχουν και επιλογές πολύ μικρότερες από αυτό. Θα δούμε», απάντησε ο αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Λος Άντζελες, αναφερόμενος σε μια πιθανή στρατιωτική απάντηση στο Ιράν. Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε μια σημαντική διευκρίνηση σχετικά με το ενδεχόμενο σύρραξη, αναφέροντας: «Λέω ότι η έσχατη επιλογή σημαίνει το να πάμε σε… πόλεμο».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε επίσης ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης θα διευκρινιστούν «στις επόμενες 48 ώρες», λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε τη σημαντική αύξηση των οικονομικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.
Το ταξίδι του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στην Νέα Υόρκη και η συμμετοχή του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού της ερχόμενης Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου «ενδέχεται να ακυρωθεί», εξαιτίας της μη έκδοσης θεώρησης εισόδου από τις ΗΠΑ, μετέδωσε χθες το κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
 Η ιρανική αντιπροσωπεία που θα ταξίδευε στην Νέα Υόρκη για τις προπαρασκευαστικές εργασίες της άφιξης Ροχανί, δεν έχει ακόμη μπορέσει να ταξιδέψει, καθώς δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί θεωρήσεις στα μέλη της, πρόσθεσε το πρακτορείο.
Ερωτηθείς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. «Είμαστε σε επαφή με την χώρα υποδοχής» τις ΗΠΑ «και ελπίζω ότι θα λυθεί το πρόβλημα», απάντησε.ΟΗΕ: Στον «αέρα» το ταξίδι του Χασάν Ροχανί στη Νέα Υόρκη
Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά την άφιξή του στη Σαουδική Αραβία, απάντησε με ασάφεια σχετικά με το θέμα. «Δεν μιλάμε για χορήγηση ή για μη χορήγηση βίζας. Αν κάποιοι διατηρούν συνδέσμους με μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση... δεν ξέρω, πρόσθεσε. Νομίζω ότι υπάρχει καλός λόγος να αναρωτηθούμε αν πρέπει να τους επιτραπεί η συμμετοχή σε ειρηνευτικές συναντήσεις».Αποτέλεσμα εικόνας για οηε

Δεν υπάρχουν σχόλια: