Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

''NOVARTIS HELLAS'' ΠΡΟΣΤΙΜΟ 347.000.000 $ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ !!! [ video ]

Έκλεισε στις ΗΠΑ η υπόθεση Novartis με έναν διακανονισμό ύψους 346  εκατ. δολαρίων, στον οποίο κατέληξε ο φαρμακευτικός κολοσσός με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η εταιρεία αντιμετώπιζε την κατηγορίες για δωροδοκίας στην Ελλάδα, την Ν. Κορέα και το Βιετνάμ για την συνταγογράφηση των φαρμάκων και του ιατρικού εξοπλισμού της.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, η Novartis Hellas, στο πλαίσιο του διακανονισμού θα καταβάλλει πρόστιμο 225 εκατ. δολαρίων. Η Novartis θα πληρώσει επίσης 112,8 εκατ. δολ. ως πρόστιμο από τη SEC.

Σύμφωνα με το Reuters οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η Novartis Hellas συνωμότησε από το 2012 έως το 2015 για τη δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων, κρατικά ελεγχόμενων νοσοκομείων και κλινικών στην Ελλάδα για την αγορά φαρμάκων όπως το Lucentis. Παράλληλα είχε παρατυπίες στα βιβλία της προκειμένου να κρύψει τις δωροδοκίες αυτές.

Παράλληλα, η Alcon Pte, πρώην μονάδα της Novartis που είναι πλέον μέλος της Alcon AG, θα πληρώσει πρόστιμο 8,9 εκατ. δολαρίων επίσης στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού για ποινικές ευθύνες.

Τέλος, η Novartis θα πληρώσει 112,8 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο διακανονισμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τη διευθέτηση της υπόθεση παραβίασης των κανόνων της SEC.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά για αυτούς που κυβέρνησαν από το 2012 έως το 2015. Από τον Ιούνιο του 2012 λοιπόν έως τον Ιανουάριο του 2015 πρωθυπουργός της Ελλάδας διετέλεσε ο Αντώνης Σαμαράς που είχε διαδεχθεί τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ως υπουργούς Υγείας τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη.
Για τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γεννιέται το ερώτημα γιατί ξεπερνάει το γεγονός ότι η Novatis Hellas παραδέχτηκε την ενοχή της και συμβιβάστηκε με το αμερικανικό δημόσιο καταβάλλοντας 310 εκατ. δολάρια για τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποίησε ζημιώνοντάς το και δεν διεκδικεί προς όφελος της ελληνικής Πολιτείας αντίστοιχες αποζημιώσεις; Μήπως γιατί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Αδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης ήταν υπουργοί του Αντώνη Σαμαρά και φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν οι πιθανές ευθύνες τους; 

Εδώ στο Ελλαδιστάν, είναι Παρασκευή, ο Άδωνης απειλεί με αγωγές δημοσιογράφους, θέλει να βάλει φυλακή δικαστικούς λειτουργούς γιατί κάνουν τη δουλειά τους, πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος με το τηλεφωνικό κέντρο της Μίζενς, εμείς ασχολούμαστε με τον Μιωνή που παραδέχτηκε ότι ο Παππάς δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε αλλά δε βαριέσαι, ο Σαμαράς και ο Παπασταύρου είναι πολύ καλά σας στέλνουν χαιρετίσματα και ένα "ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ" πλανιέται πάνω από την χώρα.....

https://www.justice.gov/…/novartis-hellas-saci-and-alcon-pt…

Δεν υπάρχουν σχόλια: