Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΤΡΑ : ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ''ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩ'Ι'ΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ'' !!!

Τα εύσημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας απέσπασε ο δήμος Πατρέων για τη φιλοζωική συμπεριφορά που έχει απέναντι στα αδέσποτα. Η Ομοσπονδία έκανε έρευνα σε όλους τους δήμους της χώρας παίρνοντας στοιχεία από 80 φιλοζωικούς συλλόγους. Με βάση αυτά τα στοιχεία, έγινε αξιολόγηση κι έφερε την Πάτρα πρώτη μεταξύ όλων των μεγάλων δήμων της περιφέρειας. Αυτός ο έπαινος αποτελεί ΄΄απάντηση΄΄ σε όλους εκείνους που αντιπολιτεύονται τη δημοτική αρχή, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια του δήμου και επιχειρούν να μηδενίσουν το όποιο έργο γίνεται στην κατεύθυνση της προστασίας των ζώων. Προφανώς, όσοι δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα για αντιπολιτευτικούς λόγους , αρέσκονται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις και μικρότητες.

Όσοι όμως γνωρίζουν, όπως η Ομοσπονδία, μπορούν και διακρίνουν που γίνεται σοβαρή δουλειά.
Δεν είναι εύκολο πράγμα η διαχείριση των αδέσποτων και δη σε μεγάλες πόλεις. Η πολιτεία φόρτωσε την αρμοδιότητα στους δήμους δίχως η ίδια να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.
Ούτε ειδικευμένο προσωπικό, ούτε χρηματοδότηση παρέχει στους δήμους γι αυτό και διαπιστώνεται αδυναμία στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η Πάτρα , με τη συνεργασία φιλοζωικών συλλόγων και εθελοντών, έχει κάνει σημαντικά βήματα. Λειτουργεί ήδη ένα καταπληκτικό κτηνιατρείο – καταφύγιο στο Δρέπανο
και με άλλες πρακτικές δράσεις βρίσκεται σε καλό δρόμο και η προσπάθεια αυτή επιβραβεύεται.
Υ.Γ. Τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η Ομοσπονδία, δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΄΄Πελοπόννησος΄΄ η οποία, κάθε άλλο, παρά φιλική είναι προς τη δημοτική αρχή. Δείτε το..... Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: