Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

ΕΞΥΠΝΟΙ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΙΑ....''ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ'' !!! [ video ]

Με μεγάλη καθυστέρηση - που κανονικά θα έπρεπε να είναι προς όφελος της χώρας αντλώντας εμπειρία από τα χιλιάδες προβλήματα που παρουσιάστηκαν με εγκατάσταση τους σε ΗΠΑ, Καναδά και άλλες χώρες της ΕΕ - έρχονται και τελικά και οι ''έξυπνοι μετρητές'' στην Ελλάδα.

Ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες από τα ΜΜΕ, όταν Έπεσαν οι υπογραφές για τους έξυπνους μετρητές ρεύματος με τα Πετσωμένα μέσα να αναπαράγουν και άρθρα σχετικά με το πόσες χιλιάδες έχουμε σήμερα και πόσες στα επόμενα χρόνια: Το 2022, εγκαταστάθηκαν 100.000 έξυπνοι μετρητές. Εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε 500.000 το 2023 και μεταξύ 800.000 και 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο από το 2024 έως το 2030. Στόχος του ΔΕΔΔΗΕ είναι να έχουν όλοι οι καταναλωτές έναν έξυπνο μετρητή έως το 2030 ενώ ως το τέλος του 2024 εκτιμάται ότι πάνω από τη μισή ενέργεια (55%) που διακινείται στο δίκτυο θα καταγράφεται με έξυπνους μετρητές (τηλεμέτρηση).

Και στη συνέχεια ζαχαρώνουν το χάπι περί φθηνότερου ρεύματος, αφού φυσικά καταφέρετε να λύσετε το γρίφο: Οι έξυπνοι μετρητές εξασφαλίζουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές, με κυριότερο την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών στο Χρηματιστήριο. Έτσι, για παράδειγμα τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού οπότε κορυφώνεται η παραγωγή των φωτοβολταϊκών και η χρηματιστηριακή τιμή πέφτει (ή συχνά μηδενίζεται), θα ισχύουν αντίστοιχα χαμηλότερες τιμές καταναλωτή ενώ τις ώρες αιχμής (π.χ. τα απογεύματα όταν εκλείπει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών) οι χρεώσεις θα είναι ακριβότερες. Οι καταναλωτές θα μπορούν να εξοικονομούν χρήματα μεταφέροντας την κατανάλωση κατά τις ώρες χαμηλής χρέωσης και αποφεύγοντας τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες αιχμής.

Αλλά τι «έμαθαν» οι καταναλωτές του εξωτερικού αφού έπαθαν; Πολλά, κι ας τα βάλουμε σε μια σειρά.

Άρθρο της The Telegraph (Μάρτιος 2023) έχει τίτλο: Γιατί πρέπει να πείτε όχι στο να αποκτήσετε έναν έξυπνο μετρητή.

Οι συσκευές, που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς μετρητές που πρέπει να.........Η Συνέχεια ΕΔΩ.....antimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: