Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΚΑΜΠΑΝΑ 400.000 € ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΚΑΙ 40.000 € ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ - ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ !!! [ video ]

Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το σκάνδαλο με τη διαρροή των emails.

Συγκεκριμένα στην απόφασή της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρει ότι επιβάλει πρόστιμο 40.000 ευρώ στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ως υπεύθυνο επεξεργασίας και της δίνει εντολή «να διαγράψει το σύνολο των δεδομένων των εκλογέων εξωτερικού».                                  "Αννα - Μισελ" πολύ ντεκαβλέ συνδιασμός !
Κλασσικό σύνδρομο σύγχρονων μανταμσουσούδων , όπως η Αννα - Μισελ , που πιστεύουν οτι το παίζουν "Λαουτζίκος" , βάζοντας στη φρασεολογία τους λόγια της πιάτσας ! Λαϊκισμός τύπου Αυτιά...."Ξέρεις τι μαγκάκι  είμαι εγω
???" Είναι αυτή που αποφάσισε να κατεβεί στα έγκατα των τούνελ της Χεμπολάχ στα πλαίσια επίσκεψης στο Ισραήλ αλλά με….''στυλ'' επιδεικνύοντας έτσι και την τσάντα CHANEL για να ταιριάζει με το κράνος μάλλον!
Για τους υπόλοιπους πολίτες ας περιμένουμε το «καλάθι του φτωχού». Μου πήγε η κυράτσα στο τούνελ 80 μέτρα κάτω από τη γη με το τσαντάκι CHANEL, 3 χιλιάρικα μίνιμουμ, εκδρομούλα πληρωμένη με τα λεφτά σου Ελληνάκο. Βάλε τώρα μια Μαράτα Νο 6 στον κώλο σου....  Σάλτα και πηδήξου καλέ ! 

Επιπλέον, επιβάλλεται πρόστιμο στο ΥΠΕΣ 400.000 ευρώ, ως υπεύθυνο επεξεργασίας και επιπλέον δίνει εντολή στο υπουργείο να προβεί στις εξής ενέργειες:

«Με αφορμή το περιστατικό αυτό, θα πρέπει το Υπουργείο να καταγράψει σε
εγκεκριμένες πολιτικές, να ελέγξει και να αναθεωρήσει τις διαδικασίες και τα μέτρα που εφαρμόζει σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των εκλογέων, συμπεριλαμβανομένων όσων στοιχείων τηρούνται στο σύστημα ΟΣΥΕΔ αλλά και σε όποιο άλλο σχετιζόμενο σύστημα.

Με τις παραπάνω ενέργειες πρέπει να διασφαλίζονται οι αρχές του άρθρου 5 παρ. 1 του ΓΚΠΔ και ιδίως η εμπιστευτικότητα σε όλη τη διαδικασία εκλογών και να προβλεφθεί διαδικασία περιοδικής αξιολόγησης των μέτρων.

Το Υπουργείο πρέπει εντός τριών μηνών από την κοινοποίηση της παρούσας, να συντάξει σχετικό χρονοδιάγραμμα, στο οποίο θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες για την κατάρτιση, την υλοποίηση, την επίβλεψη και την επικαιροποίηση των ανωτέρω και ο χρόνος εκτέλεσής τους, να γνωστοποιήσει αμελλητί στην Αρχή το χρονοδιάγραμμα, και να την ενημερώνει ανά τρίμηνο για την εφαρμογή του. Ως ειδικότερα μέτρα για την αποφυγή, ανίχνευση και διερεύνηση περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να προβλεφθούν και εφαρμοστούν αμελλητί τα εξής

1. Συστηματική ανάλυση του θεσμικού πλαισίου της διενέργειας των εκλογών,

2. Πολιτική και Σχέδιο ασφάλειας – λοιπά οργανωτικά μέτρα

3. Τεκμηρίωση, αναθεώρηση και επικαιροποίηση της διαδικασίας χειρισμού

4. Μέτρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού

Kλείνοντας την απόφασή της η Αρχή αναφέρει ότι «Αναβάλλει την έκδοση απόφασης ως προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα». Σε προηγούμενο σημείο της απόφασης αναφερόταν σχετικά ότι «Ως προς την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Θεοδωρόπουλο, η Αρχή αναβάλλει την έκδοση απόφασης, δεδομένου ότι ο τελευταίος μετά την ακρόαση και την υποβολή υπομνημάτων, προσκόμισε ένορκη βεβαίωση ως νεότερο στοιχείο, το οποίο μπορεί να ληφθεί υπόψη από την Αρχή στο πλαίσιο του αυτεπάγγελτου ελέγχου και από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των εκεί προβαλλόμενων ισχυρισμών».....Άλλο λοιπόν η Ελίτ και άλλο η λαικάντζα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: