Τρίτη 21 Μαΐου 2024

''ΛΥΓΟΥΡΕΣ'' ΚΑΙ....ΞΕΛΥΓΟΥΡΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΩΝ !!! [ video ]

Πολλά ερωτήματα εγείρει το κοστολόγιο σχετικά με ταξίδι που έκανε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ''Δήμητρα Λυγούρα'' τις ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερη της πατρίδα στην Ηλεία. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, το συνολικό κόστος του ταξιδιού ανήλθε σε 2.000 ευρώ και αφορούσε σε «ημερήσια αποζημίωση και διανυκτέρευση» τόσο της ίδιας όσο και των αστυνομικών συνοδών της. Μάλιστα όπως επισημαίνεται στα σχετικά έγγραφα, το ταξίδι έγινε για «υπηρεσιακούς λόγους», με τη μόνη διαφορά ότι η Ηλεία δεν διαθέτει σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να πει κανείς ότι η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής πραγματοποίησε επίσκεψη τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που φέρουν την υπογραφή της Δ. Λυγούρα και έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, το ταξίδι στην Ηλεία διήρκησε πέντε ημέρες και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα 7 Μαΐου, όταν και επέστρεψαν στην Αθήνα. Για το ταξίδι αναρτήθηκαν στη Διαύγεια τρεις αποφάσεις που αφορούσαν σε «έγκριση δέσμευσης δαπάνης». Εξοδα αντιεγκληματικής πολιτικής1 Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία. Σχεδόν όλοι οι υπουργοί και γραμματείς της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν ταξιδάκια στην υγεία του κορόιδου. Κι αυτά που έχουν βγει στο «φως» δεν είναι ούτε το 1%.
Η Μενδώνη το έκανε ωραία και όμορφα. Τουλάχιστον 705.439 ευρώ από τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη έχει ξοδέψει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη με την....''υπευθυνη τάφου'' Α. Παναγιωταρέα προκειμένου να κάνουν ταξιδάκια τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, από το 2019, οπότε ανέλαβε τη θέση της. Το ποσό είναι ασύλληπτο όχι μόνο για τις δυνατότητες του μέσου πολίτη, αλλά ακόμη και γι’ αυτές επιτυχημένων επιχειρηματιών.
Θυμάμαι έβγαινε απόφαση για δέσμευση πίστωσης τάδε ποσού με δικαιολογία ότι θα ταξιδέψει στις 13 Περιφέρειες της χώρας μέσα σε έναν μήνα, προκειμένου, τάχα μου, να συναντήσει κάποιους, οι οποίοι δεν αναφέρονταν στην απόφαση.
Πήγαινε δηλαδή όπου ήθελε και συναντούσε και κάποιους για τα μάτια του κόσμου.
Τον Κωνσταντίνο Λούλη που είχε αποπεμφθεί από τη θέση του Γραμματέα Τουρισμού επειδή δεν διέθετε αναγνωρισμένο πτυχίο, τον θυμάστε; Αυτός είχε διορίσει μετακλητή υπάλληλο τη σύζυγό του και ταξίδεψαν από τις 25 ως τις 27 Νοεμβρίου 2019 στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να λάβουν, λέει, μέρος στην κοινή συνάντηση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) για τη συνεργασία στον τουρισμό και τον πολιτισμό (ΑΔΑ: Ω8Μ5465ΧΘΟ-ΦΕ8).
Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το.....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: