Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

''ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ''. ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ' ΑΚΡΗ Σ΄ΑΚΡΗ. ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ !!! [ video ]


Δεκάδες είναι τα πύρινα μέτωπα αυτή την ώρα σε όλη τη χώρα με την πιο σοβαρή φωτιά να μαίνεται στο Κρανίδι Αργολίδας, και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας έχουν καεί και σπίτια.

Μήνυμα εστάλη νωρίτερα μέσω του 112 στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: ''Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη''. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, 3 με 4 σπίτια φαίνεται να έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην περοχή του Κρανιδίου, ενώ η πυρκαγιά κινείται μεταξύ Κρανιδίου και Ερμιόνης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να φύγουν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα υπάρχουν φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε: Πάτημα Ασπροπύργου, Ποταμιά Σπάρτης, Σιγούνι Καλαβρύτων και Κομποτάδες Λαμίας. Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. Το 112 απέστειλε έντεκα μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας, και Λυρκεία Αργολίδας. Στη Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λειβαδιά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα μέτωπα των πυρκαγιών. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την εκδήλωσή της. Ομοίως έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας. Μεγάλη φωτιά μαίνεται και στην Ύδρα, καίγοντας το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού. Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Ύδρα και σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα. Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος. Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για το οποίο υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας ότι από αυτό έπεσαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν κατευθείαν για κατάθεση προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στους λιμενικούς στη Βουλιαγμένη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σκάφος υπέδειξε με κατάθεσή του καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου το βράδυ της Παρασκευής. Όπως κατήγγειλαν εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».

Ήδη το Λιμενικό προσέγγισε την περιοχή προκειμένου να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της «Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες μέρες» είπε ο εκπρόσωπος της ΠΥ δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στην χώρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: