Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ : ΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ Η ΑΘΗΝΑ !!! [ video ]

Μόλις πριν ενάμιση μήνα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την «επένδυση» σε τέσσερις δορυφόρους θερμικής απεικόνισης και σε σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών της εταιρείας OroraTech για τη δημιουργία ενός «εθνικού συστήματος εντοπισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς». Στον Αττικό ουρανό και πάνω από τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου πετούν πλέον 25 drones της Πολιτικής Προστασία, 24 ώρες το 24ωρο κόστους 20.000.000 για το «εθνικό σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιών». Χρησιμοποιώντας laser που δίνουν τις συντεταγμένες του συμβάντος, zoom, καθώς και ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, καταγράφουν εικόνες που μεταφέρονται live στο war room του Κέντρου Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών. Ήδη αρκετές επικίνδυνες πυρκαγιές, που θα είχαν ολέθριες συνέπειες αν δεν αντιμετωπίζονταν μέσα στα πρώτα λεπτά εκδήλωσής τους, έχουν εντοπιστεί από drones. Το σύστημα drones καλύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή τα βουνά της Αττικής όπως Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη και Πόρτο Γερμενό σε συνεργασία με τους Δήμους Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κηφισιάς, Μάνδρας, Πεντέλης, Φυλής και Ασπροπύργου.

Στόχος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να προστεθούν και άλλα σημεία και τα συστήματα drones να επεκταθούν σε όλη την επικράτεια. Μόνον που η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από χθες την βορειοανατολική Αττική έδειξε ότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι η έγκαιρη ειδοποίηση, που σίγουρα είναι σημαντική, αλλά και η δυνατότητα αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο έδαφος και από αέρος. Γιατί είναι άνευ σημασίας ο εντοπισμός της πυρκαγιάς εάν δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα μέσα για την κατάσβεση της. Και το ανέκδοτο του «αντιπυρικού σχεδιασμού» φτάνει στην κορύφωσή του με τα αεροσκάφη Air Tractor.

Τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα παλιά Πολωνικά PZL, δηλαδή ψεκαστικά που μετατράπηκαν σε πυροσβεστικά και ο Ελληνικός λαός πληρώνει εκατομμύρια από την τσέπη του, απλώς για να μπαίνουν στις τσέπες των επιτήδειων! Έτσι η κυβέρνηση αντί να αναζητήσει πραγματικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θεώρησε σωστό να αναζητήσει λύσεις σε ένα ελικοφόρο αεροσκάφος το οποίο πρακτικά δεν μπορεί να σβήσει ούτε… ψησταριά......

Δεν υπάρχουν σχόλια: