Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.......ΕΥΤΥΧΙΑ...ΠΟΥ ΝΑ ...ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΤΑ....ΤΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ...ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ.....ΔΡΟΜΟΣ !!!

Κατά την προσφιλή του τακτική και -πάγια πλέον- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρησε σε εκδήλωση "ευτυχία για τον τόπο το Μνημόνιο". δηλώνοντας ακριβώς ότι «Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση». Eχει αρχίσει να διοχετεύεται μέσα απ' τα «πρόθυμα» ΜΜΕ, και συνεπώς να διαδίδεται, η άποψη ότι το «Μνημόνιο είναι και καλό». Διότι από μόνοι μας δεν μπορούσαμε να διορθώσουμε τα του οίκου μας, άρα καλώς τους τους Υπατους Αρμοστές, τους Ανθύπατους και τους Γκαουλάιτερ, να μας διορθώσουν! Με έναν λόγο, ο Εθνικός Υμνος του Ραγιά.
Ε, πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο κ. Πάγκαλος (ποιος άλλος;) δήλωνε ότι το Μνημόνιο είναι για μας «ευκαιρία», «ευτυχία» (μάλλον «ευτύχημα» ήθελε να πει). Σωστός!
Οι ραγιάδες θέλουν πάντα τον αρχιραγιά τους, και μάλιστα να τον επευφημούν. Με ευφημισμούς, λέγοντας λόγου χάριν τον κυνισμό του «ειλικρίνεια», τον σαρκασμό του «χιούμορ» και τον αμοραλισμό του «παρρησία».
Αρχίζει να μου αρέσει ο κ. Πάγκαλος. Εβριζε τον αρχηγό του τον Γιωργάκη, έβριζε τους Γερμανούς (κι ύστερα τους ζητούσε συγγνώμη), διόριζε τους συγγενείς του, πήγε εκδρομή τον Οτσαλάν, καταναυμάχησε τους Ελληνες στις Υμιες -αρχίζει να μου αρέσει. Ταιριάζει γάντι σε αυτό που θα λέγαμε ars moriendi -η τέχνη του να πεθαίνεις- ενόσω είσαι ακόμα ζωντανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: