Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ....ΚΑΓΚΕΛΟ !!!

Στα... κάγκελα βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Τι έκανε εκεί; Φώναξε τους δημοσιογράφους για να τους μιλήσει για τον ανασχηματισμό και να υπερασπιστεί τις επιλογές του.

Μεταξύ άλλων τους είπε ότι το όνομα του Γκίκα Χαρδούβελη είχε κλειδώσει εδώ και καιρό και επιπλέον σημείωσε το γεγονός ότι η Σοφία Βούλτεψη είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ιστορία. Χαρακτήρισε δε τον ανασχηματισμό....«σαρωτικό» και τις επιλογές του....στοχευμένες.

Από τους πολιτικούς συντάκτες σημειώθηκε το ασυνήθιστο του πράγματος καθώς ουδέποτε πρωθυπουργός έχει μιλήσει σε δημοσιογράφους από το... συγκεκριμένο σημείο.


Έν τω μεταξύ ένα ψηφοδέλτιο με τη φράση «Βάλε Βούλτεψη, Γιακουμάτο, Ντινόπουλο» που βρέθηκε κατά την καταμέτρηση των τελευταίων εκλογών, έδειξε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, για να αποδείξει ότι ακολούθησε πιστά το μήνυμα των ψηφοφόρων.
Μπορεί το ψηφοδέλτιο με τα κόκκινα γράμματα, που πρότεινε νέα πρόσωπα για να στελεχώσουν την κυβέρνηση της «σταθερότητας και της ευθύνης», να βγήκε τυπικά άκυρο, αλλά τελικά, επηρέασε σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις!
Όταν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού το έφεραν στο γραφείο του το πρωί αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς, χάρη στη μοναδική του διορατικότητα, είδε σε αυτό, την πρόταση που θα έβγαζε την κυβέρνηση από το αδιέξοδο και θα της έδινε νέα ώθηση.
«Ένιωσα μέσα μου το αίτημα του απλού ψηφοφόρου, να μετατρέπεται σε μήνυμα – ένα μήνυμα που δεν είχα άλλη επιλογή παρά να το ακολουθήσω», είπε στους δημοσιογράφους που μαζεύτηκαν στα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου, προσπαθώντας να καταλάβουν τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός, όταν αποφάσιζε τον ανασχηματισμό.

«Ο ψηφοφόρος που έστειλε αυτό το μήνυμα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, βγάζοντας το ψηφοδέλτιο απ’ τον κόρφο του και δείχνοντάς το στους δημοσιογράφους, «είχε ένα όραμα: Ήθελε μια κυβέρνηση που να τον απελευθερώνει επιτέλους από τις ψεύτικες ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Μια κυβέρνηση που να του δίνει τη σιγουριά ότι θα συνεχίσουν να μοιάζουν με καφενειακό καυγά σε πάνελ πρωινής εκπομπής...»                     ΠΗΓΗ   tvxs - moufanet

Δεν υπάρχουν σχόλια: