Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΑΡΧΕΣ ΜΑ'Ι'ΟΥ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑ'Ι'Α !!!

«Είχαμε δεσμευτεί πέρυσι τον Μάιο ότι μέσα σ’ ένα χρόνο θα είμαστε έτοιμοι για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ως την Κάτω Αχαΐα. Όλο αυτό το διάστημα, με σχέδιο και επιμονή, δουλέψαμε ώστε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί. Στις αρχές Μαΐου θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή με την παρουσία επιβατών και σε κανονικές συνθήκες». Αυτή ήταν η δέσμευση που δόθηκε από τον ΟΣΕ χθές Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στην διάρκεια συνάντησης εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη συνάντηση, μέσα στον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων
ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο υποέργο που αφορούσε στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Σταθμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, με παράλληλη διαμόρφωση - αναβάθμιση των αποβάθρων σε ενδιάμεσους σταθμούς στη διαδρομή Σταθμός ΟΣΕ Άγιος Ανδρέας - Ανθείας - Άγιος Γεώργιος (Ιτιές) - Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου - Τσαούση - Μιντιλόγλι – Βραχνέικα - Τσουκαλέικα - Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 5,3 εκατομμυρίων ευρώ και το δεύτερο υποέργο του αφορά στην «προμήθεια και εγκατάσταση νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων (ΑΣΙΔ) και αποκατάσταση λειτουργίας υφισταμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: